01 octombrie 2015

Romeo și Julieta

Romeo și Julieta locuiau într-un balcon din comuna Bolintin Deal, un balcon făcut de familiile lor, Capulet și Montague. Romeo venea acsă de pe șantier, scotea spada și bătea în balustrada balconului: Julieta, am venit!! Julieta nu era idioată să nu-l vadă, doar balconul era la parter și era singura lor cameră. Zice: Bine ai venit, Romeo. Te iubesc. Romeo zice și el: Și io. Apoi, pe o masă improvizată pe balcon, Julieta scoate o vânătă făcută la grătar, două gutui, ca să-i potolească iubitului foamea și începea discuția.

Romeo zice: Dacă i-au arestat p-ăștia de la Apa Nova, n-ar trebui să ne dea înapoi toți banii furați? Mai zice: Înțelegi? Mereu în societatea noastră nu e vorba de bani, niciodată n-ai să auzi că i-a luat banii lui cutare, lui cutare, deși arestați și condamnați. Înțelegi? Julieta înțelegea și zice: Romeo, unde-i sticluța cu otravă, vreau să mor. De ce fă? Din dragoste. Din dragoste pentru cine? Pentru tine. Păi, dacă ne dau ăștia banii înapoi de la furăciunile apei, electricii, telefoniei, o să avem și atunci Capuleții noștri ce să mai zică, ne putem lua garsonieră în Militari, la oraș.

Apoi, Romeo ieși în oraș cu băieții. În Bolintin rula Un etaj mai jos, un mare film românesc în care avea loc o crimă, într-un bloc ceva. Veni și Ofelia, amanta lui Romeo. Ofelia-i zise: Romeo, hai la mine, filmul e un căcat psihologic, nu-i pentru ăștia din Bolintin, ci pentru ăia din Vânătorii Mici, care, se știe, votează mereu cu Ion Iliescu. Ajunși la Ofelia acasă, aceasta se dezbrăcă de tot și zise: Romeo, unde-i sticla cu otravă, vreau să mor. Băi, fă, n-am decât una și aia-i pentru Julieta. Ba nu, dă-mi-o mie, că dacă nu-mparți cu mine banii de la Apa Nova nu are rost să mai trăiesc. Nu-ți dau sticluța nici mort.

Romeo încălecă și se duse la Apa Nova. Bătu la poartă. Apăru un individ cu o mitralieră de patru metri, d-aia grea, care-i spuse într-o franceză impecabilă: Bă, tu ai venit după bani. N-avem și-l împușcă drept în inimă.

Așa se sfârși frumoasa poveste de dragoaste dintre Romeo și Julieta, care lasă în urmă câțiva părinți orfani.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: