06 octombrie 2015

Mon Jeneral și Porcul Andaluz

Generalul Manole Ben Manole stătea în ograda lui cu curul pe Constituția României, așa o apăra în ultimul timp, și grăia cu glas tare: Mai bine ne-am uni cu Moldova. Mai zise: Nu știu dacă scrie asta în Constituția țării noastre, dar mai bine ne-am uni. Popoarele noastre ar fi mai fericite, am avea aceeași Constituție, mi-ar fi ușor să le apăr pe amândouă și așa mai departe. Înțelegi?

I se adresa unui Porc Andaluz, un animal gras, suav și energic, pe care-l adusese din Andaluzia unde fusese în schimb de experiență cu niște generali mexicani sau nemți, nu mai știa. Porcul Andaluz, cu pălărie pe sprâneană, cu șoriciul frumos pieptănat și cu un măr ionatan în gură, îi spuse: Mai ales că, moldovenii ăștia și-au pierdut pupilele gustative și nemaiștiind ce mănâncă putem exporta la ei merele și pepenii noștri, care de mult nu mai au niciun gust. Mai zise: Și au niște scroafe, Mon Jeneral, cu uite-așa un fund, și alte alea că-ți vine să te muți la Chișinău și să scrii "La Pas cu Fetele", volum care s-ar vinde împreună cu mierea de pe șoselele noastre. Înțelegi, Mon Jeneral?

În discuție se băgă și o găină frumoasă cu bube pe cur, cu care generalul trăise înainte de căsătorie. Acum ea era pistolar și-l ajuta pe general să apere prețioasa Constituție a României. Își roti fundul, cum știa că-i place generalului și zise: Și-apoi, Mon Jeneral, unirea asta ne-ar dubla armata și am putea cuceri Rusia, Iranul și Irakul. Pentru început, că apoi ne-am da la Turcia. Să vezi atunci eroism, patriotism, sentimente față de Constituție și țară. Iar zise: "Cu pușca în mână, dar cu vorbe de duh", așa scrie în cartea dumitale.

Manole Ben Manole se privi o clipă cu Porcul Andaluz. Găina avea dreptate. Ce nu faci cu vorba mieroasă și cu un tun? Așa că Porcul Andaluz zise emoționat: Unirea asta cu Moldova ne scapă și de autostrăzi. Construind câte un metru pe an dincolo de Prut, nu mai stă opinia publică cu ochii pe noi aici în țară. Am băga banii la buzunar, cum scrie la Constituție, nu mai știu care paragraf. Porcul Andaluz mușcă din mărul pe care-l avea în gură, semn că spusese lucruri esențiale. Grave. De viitor. Așa și era, pentru că Mon Jeneral căzu pe gânduri, gândindu-se cum să cucerească el, de aici de pe Neajlov, India, unde văzuse la teve niște gagici mici cu fundul mare și picături roșii în frunte cum îi plăceau lui.

Se auzi un zgomot și în curte își făcu apariția Florica Ben Florica, soția generalului, care zise: V-am auzit discutând de Unire. Hai, Mon Jeneral, să ne unim puțin sub plapumă. Generalul simți o unire puternică în tot organismul, mai ales în pantaloni și, sub privirile îngăduitoare ale Porcului Andaluz, o urmă pe generăleasă.

Salteaua, plapuma și ei se uniră toată noaptea, iar înfiorătorul zgomot produs ajunse la Chișinău de unde se întoarse pe Neajlov sub formă de tsunami.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: