30 octombrie 2015

Politică și poale



Am înțeles că vicepremierul Oprea se afla într-o mașină care a trecut neștiutoare pe lângă un om care se chinuia să moară într-o groapă din București. Ministrul era, ca toți miniștrii, în misiune. I s-a făcut semn să circule și el s-a conformat. Pardon, nu el, ci șoferul, că doar șoferul avea mâinile pe volan și talpa pe accelerator. Pe cine dăm vina pentru acest incident și vâlva care s-a creat în juru-i? Lista e lungă: misiunea arzătoare spre care se îndrepta urgent generalul; polițaiul care l-a împiedicat pe acesta să devină erou național; Doreii care nu semnalizează gropile și șefii lor care îi pun să le sape. Și, cu voia dumneavoastră, ultimul de pe listă, Dumnezeu, care a ordonat ploaie și întuneric în clipa nefastă.
S-au trezit unii să-i ceară demisia și, pentru că nu și-o dă, a început războiul în presă. Ăștia răi scormonesc în trecutul glorios al vicepremierului și prin anturajul său pentru a găsi eventuale găuri negre. Noroc că mai sunt și oameni buni, printre care consiliera personală a ministrului de omenie, care-l apără. Pe când acesta tăcea mâlc, ea se oțărea prompt pe internet la pseudo-jurnaliștii care îndrăzniseră să-i cheme șeful la ordine.
Mie fătuca asta mi-a atras atenția mai mult decât obrazul gros al domnului general. Am vrut să văd cum arată domnișoara consilier de 23 de ani. Că e tupeistă și are porniri de mahalagioacă am observat din textul scris cu degețele ei. În ce domeniu ar putea sfătui o tânără mediocră un vicepremier probabil că n-o să aflu niciodată. Am căutat fotografii și așa am văzut-o pe studenta drăgălașă transformată în vampă. Domnișoara și-o fi propus și a reușit să devină încrucișarea perfectă dintre Elena Udrea și Oana Zăvoreanu. Am fost dezamăgită să văd încă o tânără care își scoate în evidență nurii înaintea inteligenței și care se îmbracă la serviciu ca la discotecă. Chiar nu există un cod vestimentar în mediul politic și al ONG?
Fetelor, voi mai sperați să găsiți o cale de afirmare alta decât țuguiatul buzelor și scoaterea protuberanțelor la înaintare? Vi se pare că scopul scuză mijloacele? Credeți cu adevărat în egalitatea de gen sau vi pare doar un subiect cool de debate? Uitându-mă la fotografiile consilierei și citindu-i declarațiile înflăcărate, am văzut doar o păpușă Barbie care-i sărută poalele lui Ken. Orice motivație ar avea ea - naivitate, admirație sinceră, strategie sau pură prostie -, prestația publică a domnișoarei consiliere are o concluzie tristă: pentru a reuși în cariera politică, femeile sunt în continuare trimise la tuning. 

De citit și comentat și în Ziarul de Vrancea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: