07 octombrie 2015

Realități românești

După ce s-a agățat de Hala Matache, după ce s-a scăldat în arteziana de la Arhitectură, desigur în semn de protest, Nicușor Dan s-a retras la căldurică în primăria generală. N-a fost să iasă primar și nu s-a întâmplat nimic rău cu viața lui, cu a noastră, cu a lui Obama sau cu a lui Băse și Iohannis. Acum, omul scoate iar capul: Vrea să fie primar general la localele de la anu'. Cum ar veni, să-l votăm cu toții ca să terminăm odată cu corupția din primărie. Păi, hai să-l votăm, deși: De ani de zile nu zice nimic de Apa Nova, de GDF Suez, de Electrica, de scările rulante de la Universitate, de gropile din București, de nenorocirea RATB-ului, de ambuteiajele din oraș, de statul cu orele în mașinile personale, de ambrozie, de nimic. Acum ne vrea voturile. ca să fim cinstiti, noi îl votăm cu o singură condiție: Să și-l ia pe Arsenie Boca adjunct pe listele de consilieri.

Premiul Nobel pentru literatură se va acorda joi, 8 sept, la ora 14, ora Suediei. Favorită, Svetlana Alexievici, pentru volumul Vocile din Cernobîl. Mai sunt pe listă, imediat după scriitoarea bielorusă: Mircea Cărtărescu, candidat de vreo 50 de ani, Adrian Năstase, Copos, Gică Popescu, și la coadă de tot, Ismail Kadare, Bob Dylan, alții.

Criminalistul Valeriu Piron, IPJ Vâlcea, a încurcat niscaiva pastile și a fost gata să dea colțul. În orice caz, a fost pe lumea cealaltă minute bune. A și povestit: Mă sculam dimineața, citeam câte 100 de rânduri din Pas cu Pas, ascultam opiniile Monicăi Macovei, mă uitam la TV la prostiile lui Anghel Iordănescu, chemam cinci gagici să-mi facă masaj și-abia la urmă deschideam fereastra să văd Iadul. Că în Iad nimerisem. Era cald, nu era nicio groapă cum se spune pe nedrept, diverși oameni aruncau cu mii de euro în mine și așa mai departe. Criminalistul a conchis: A fost minunat, recomand oricui.

Nici Franța nu ne vrea în Schengen. Dacă n-am intrat atunci când cu Unirea Principatelor, nu mai intrăm niciodată. Ar trebui umblat la istoria noastră și schimbate date esențiale. Că și așa credem că istoria României e falsă de la cap la coadă.

Refugiații vor dri cât de curând să se repatrieze, că nici Germania aia nu le dă imediat ce-au visat.Propunem ca, odată cu dezvoltarea turismului românesc, întorcerea refugiaților să se facă prin țara noastră. Avantaje: Valea Prahovei, Litoralul, Bucureștiul, grădinile suspendate din Giurgiu, scările rulante de la Universitate, crosurile care străbat aiurea-n tramvai capitala, autobuzele cu etaj și așa mai departe.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: