30 martie 2020

ȘTIRI PE SCURT


Foto Tina Cumva

Noul nostru colaborator Generalul Manole Ben Manole vă prezintă săptămânal cele mai proaspete știri:


Foto, Contagion

Scenariștii americani ai lui Contagion, film cu lume bună de acum vreo 8 sau 9 ani, au discutat cu domnii Nelu Tătaru, Arafat, Iohannis, Ludovic Orban și cu bucătăreasa care face măști de 12 milioane de euro pe zi despre frumusețea, utilitatea și necazul virusului COVID 19. A fost așa, adică doamna Kate Winslet a pus mâna pe telefon: bă, Tătarule, sunteți pregătiți? Îl scriem sau nu? Și așa a apărut filmul care a speriat lumea și care este identic cu ce se întâmplă acum pe planetă.


Foto, Cotidianul

Domnul Iohannis a vizitat un spital gol de campanie în plină construcțíe. Un spital militar. Câteva corturi acolo. Sau pânze de cort. Puteau fi montate și la dânsul în curte. Dar domnului Iohannis i-a plăcut spitalul. A exclamat ceva cu masca pe figură. Singur în mijlocul vizitei de lucru și-a dat seama imediat de potențialul acestor spitale amplasate pe tot teritoriul României și al Europei: după pandemie ele pot fi transformate în uriașe săli de clasă în care dânsul să predea fizica unor elevi îndrăgostiți de materie.


Foto, arhiva E.M.

Armata română, care s-a ilustrat de atâtea ori în lupte teribile cum ar fi exploatările de diamante din Africa, Afganistan, Canalul Dunăre Marea Neagră, administrația primăriilor și așa mai departe, echipată acum ca la carte atacă pandemia cu șanse de izbândă. Traseul atacului va fi stabilit transparent de domnii Vela, Tătaru, Arafat și Orban în ședințe prelungite de guvern cu pauza între orele 11 și 13 când trebuie urmăriți babalâcii prin oraș.

Se studiază posibilitatea ca wc-urile din clădirile spitalelor să fie mutate în fundul curții, astfel că cei care parcug de nevoie distanța să piardă virusul pe drum.

Damian Drăghici cântând la nai în balcon. Oare unde am mai văzut noi faza asta?

Agenția de Știri Călimara



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: