15 august 2013

Decât revista presei

Adevărul de nu ştim când. * Tronează în subsolul paginii, de câteva zile sau ani, un dialog cu Stelian Tănase. * Aflăm cine e Stelian Tănase mai întâi şi mai întâi: doctor în sociologie, scriitor (???), eseist (asta e la rugby), istoric, politolog, publicist, scenarist (???), dramaturg (???), regizor (???), realizator de emisiuni TV, prof la Fac de Ştiinţe Politice a Univ Buc. * Am fi vrut să citim dialogul, mai ales că are un titlu incitant: În ziua de azi, scriitorii sunt un fel de hommeles. * Măi, să fie, Stelian hommeles? *  Păi, şi cu banii de la Realitatea? * Cu banii de la, şi de la, şi de la? * În sfârşit, întrebări pentru alte timpuri, dar noi ne-am fi băgat în dialog dacă la meseriile şi ocupaţiile lui Stelian Tănase am fi găsit şi: zugrav, pompier, pillier, sculptor, cântăreţ la frunză, solist la acordeon, coafeză, balerină, miner şi prof de educaţie fizică la un liceu amărât din Huşi. * Şi aşa mai departe.

Călăraşi News, de ieri, 14 aug. * Este descrisă cu lux de amănunte vizita lui Hayssam în oraş. * Sirianul a trecut prin centru, a zis că face acolo un monument al eroului cu musacaua în găleată, cu motive siriene pe găleată, s-a dus în parcul de malul Dunării, a luat de acolo o sculptură modernă şi a aruncat-o peste nouă mări şi nouă ţări, a mâncat papanaşi la Pod 4 dimpreună cu două fete de 18 ani, care dormeau întâmplător acolo, după care s-a dus la tribunalul Bucureşti să-şi ia salariul. * Şi aşa mai departe.

Potigrafu Today, de azi 15 aug. * În piaţa centrală din Potigrafu, o adunare populară la care participă toată suflarea comunei, s-a adunat să stabilească valoarea lui Matisse, ăla furat din Olanda. * Unii zic că nu face două parale, altul că Matisse nu-i mai important decât Viorica din Clejani, alţii, cu pălării urâte pe cap, zic că dacă era să-l arză, mai bine îl ardea la un cămin de copii ca să fie căldură, iar o femeie strâmbă din cauza sânilor prea mari a zis că l-a văzut ieri pe Matisse la  televizor alături de Gigi Becali. * Şi aşa mai departe.

Focşani 24 hours, din 16 aug. * Bogat ilustrat, cotidianul ni-l arată pe Victor Ponta umblând prin oraş cu o pâine sub braţ, explicând tuturor, gospodine, muncitori, Stelian Tănase, coregrafi, mineri şi aşa mai departe, cum de vine cu 9 la sută la pâine. * Şi dânsul face aşa: rupe o bucată de pâine, o împarte în nouă şi aruncă bucăţile în spate. * În spatele lui se formează, din bucăţile alea, incredibil, investiţii, eradicarea evaziunii fiscale la pâine, în pieţe, la guvern, la sport, la auto, la fonduri europene, la pescuit, la mezelurile din piaţa Rahova şi la tăbăcăriile din Focşani. * Apoi, tot cu pâinea sub braţ, tot Victor Ponta, joacă baschet în centrul Focşaniului cu primarul, nevasta lui, câţiva USL-aşi, două amante ale nu se ştie cui şi aşa mai departe. * La vale, în material, se menţionează scorul cu care s-a sfârşit meciul: 90 la 100.

Călugăreni Morning, din 15 aug. * O vedetă locală, nu-i spunem numele, şi-a tatuat pe sâni portretele lui Dan Voiculescu, Emil Hurezeanu, Stelian Tănase, Cristian Brancu, Cumva Condurăţeanu, Victor Piţurcă şi Oana Zăvoranu. * De câte ori îşi mişcă sânii vedeta obţine cele mai spectaculoase imagini: Piţurcă pupându-se cu Mircea Sandu, Voiculescu pupându-se cu Ion Iliescu, Stelian Tănase pupându-se cu Mircea Dinescu în timp ce amândoi numără cufere de bani şi aşa mai departe.

Jurnalul Naţional de când e el până azi. * Am încercat să citim ceva, dar nu se poate. Oare de ce? * Şi aşa mai departe.

Denis

5 comentarii:

  1. astia de la Jurnalul National scriu cu cerneala simpatica, mai stii?! stiri mai din vest ai? Covasna Today sau Harghita reloaded?

    RăspundețiȘtergere
  2. Denis, am o singura observatie. Fetele de la Pod 4 nu dorm niciodata. Se culca, da, dar nu dorm.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate, trec de câteva ori la doi ani pe acolo, şi toate sunt în aceleaşi poziţii, deci nu dorm niciodată. Putem scrie un cântec.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aida, fac toată presa curând, nu numai din vestul, ci şi din centrul, sudul sau Bulgaria ţării. Ai răbdare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Muzeul Fufelor de Ceara (suna mai bine Figurantelor, da' era mai departe de adevarul istoric).

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: