12 octombrie 2020
Câteva cuie-n cap
Buna mea prietenă, doamna M.G., a trebuit să-și opereze fata pe creier. A treia intervenție. Doctorul de la Spitalul Bagdazar le-a spus că o poate programa prin octombrie 2055, așa de ocupat este. La vederea plicului cu bani a programat-o pe tânăra fată, îi vom spune S, a doua zi. Cele două femei s-au prezentat a doua zi la operație. Tânăra S a fost introdusă într-un wc decorat de Cătălin Botezatu, duhnind a parfumuri Gwyneth Paltrow, cu capace de toaletă din aur masiv și a fost îmbrăcată în țoale de operație, pusă într-un căruț și pac, pe masă. În jurul capului i s-a pus un cerc platbandă de oțel, medicul a bătut câteva cuie, a desfăcut calota craniană, a mai strâns trei șuruburi și gata. La reanimare cu ea. Ba nu, nu vă grăbiți. A fost trimisă acasă cu metroul care trece pe acolo prin Apărători. Vreun control, ceva? Nu. Peste șase luni. Concediu de odihnă? Nu, pentru că totul s-a făcut ambulatoriu, operația pe creier fiind ceva banal, ca o apendicită. Acum, biata S, are dureri, vrea să vorbească cu medicul. Nu se poate. Dacă e programată peste șase luni numai atunci se pot lămuri problemele apărute. Cam așa ceva și situația nu este așa veselă cum am prezentat-o eu. E mai gravă.
Cum suntem convinși că mersul la sala de cinema, la film, va dispărea, încercăm de-o vreme să ne obișnuim cu Netflix, HBO și alte platforme cu filme online. Așa că butonăm pe Cinemarom. Pruncul, aurul și ardelenii. O naivitate de anii 80 a lui Dan Pița cu Ilarion Ciobanu, Mircea Diaconu și celebra Marga Barbu. Filmul nu trece și atunci ne ducem pe Netflix. Serial indian: Băieții răi ai Indiei, unde ni se prezintă un documentar despre un joc piramidal cu milioane de fraieri care nu și-au recuperat niciodată banii. Bun, foarte bun. Pe urmă Norvegia România. La început am crezut că joacă aceeași echipă, așa de tineri, așa frumoși și așa de mult semănau jucătorii. Rădoi e de vină. El nu reușește să-și aducă jucătorii la careul advers ca să tragă la poartă. O fi greu, nu zic, n-ai cu cine, nu zic, dar măcar să vedem intenția jucătorilor români de a egala, de a conduce, de fura mingia, de a dribla, pentru că driblingul este o a doua mare problemă a naționalei: jocul de unu la unul.
Pe Pro este Drumul Oaselor, tot cu Florin Piersic și Marga Barbu. Cu pistoale și semințe, cei doi se ambiționează să caute prin deșertul Bărăganului Decretul dat de Autoritățile române în 2020 că la noi, în România, este instalat virusul. Nu găsesc niciun OUG, nicio lege, niciun medic care să ateste scris că la noi se moare de C 19. Și-atunci, se întreabă pe bună dreptate scenariștii, pe ce bază ne spălăm pe mâini? Pe ce bază vom lua noi de-acum înainte meditații la matematică?
D.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Lăsați răspuns aici: