20 februarie 2016

Români pe plantațiile de ceai din Sri Lanka

Se pare că gardul dintre România și Ungaria va deveni realitate. E și un lucru bun în treaba asta, întrucât loturile de săritori ai atletismului românesc s-ar putea antrena gratuit acolo. E vorba de sportivii de la probele Săritura cu Prăjina, Cursa de 5 Metri garduri, și de cea a Săriturii la Groapă. Întâi bați starterul cât poți de tare, sari peste gardul de opt metri înălțime și poc, aterizezi în groapa fără nisip, că nisipul e la umplut gropile din București.

Micuțul stat Sri Lanka, vă aduceșți aminte: locul în care nu s-a născut nimeni, deci Sri Lanka a făcut contract cu Google să bage Net și la ei în țară. Google a socotit că la așa dimensiuni de țară e destul un mic balon în care să fie Netul, balon aerian care să stea deasupra țării. Zis și făcut. La un minut după ce a fost instalat în văzduh, balonul Google a explodat. Rămășițele aeriene ale sculei s-au împrăștit pe un câmp de ceai. Pe câmp munceau la furat doi țărani români. Când au văzut Netul împrăștiat pe câmp din balon au socotit că Netul e mai valoros ca ceaiul, l-au șutit și au zburat cu el la Giurgiu, unde acum caută să-l vândă în piața locală.

Cetățeanul Ferdinand al III lea din comuna Clejani, de profesie sărac lipit pământului, a primit într-o dimineață un pachet. Pe el scria: Pachet contra sărăciei al guvernului României. Ferdinand l-a desfăcut și a rămas uimit. În el erau o pâine, un kil de sare, două mandarine de lemn, ulei pentru mâini și față, un săpun contra ridurilor și ceva ceai. Pe biletul care însoțea produsele scria: Pachetul face parte dintr-un program al Guvernului României de Combaterea Sărăciei Extreme, SCSE. A nu se desface până în anul 2020, an în care sărăcia din România va pleca în Nepal.

Shakira a debutat pe marele ecran. E vorba de o producție Disney, Zootopia, unde ea face vocea unei gazele. Văzând și auzind ce voce are, studiourile BBC, cele care fac cele mai multe documentare cu animale, ponderea celor în care gazelele sunt mâncate de lei fiind foarte mare, deci BBC a vorbit cu Shakira și pentru gazelele lor. În secvențele în care un leu pândește o gazelă, se aude vocea Shakirei urlând "păzea" și leul ratează.

Acum, sâmbătă 20 fev 2016, înarmați cu topor, gumă, glugă, biscuiți sărați și marmeladă solidă ne-am luat tălpășița în direcția Facebook. Acolo, astfel înarmați, ștergem like-uri. Vedeți ce-nseamnă mobilizarea pe Facebook? Altfel, nu dormeam noi liniștiți?

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: