07 aprilie 2016

Tot știri, dar degeaba

Se redeschid dosarele revoluției. Cât va dura să aflăm adevărul, naiba știe. Dar care adevăr? Al lui Ion Iliescu? Cel care conduce România din 22 dec 1989 până azi? Cel care a "absolvit" la Moscova "Facultatea de ape", venind de acolo "inginer șef", calitate în care s-a instalat la conducerea României? Sau adevărul nostru? Al celor care am stat lângă Dan Iosif și Petre Roman, doar pe Iosif îl cunoșteam bine și știam că este ofițer acoperit, calitate în care "făcea revoluția", și am văzut soldați trăgând? Care soldați se știu cu nume și prenume când și la ordinele cui au tras? Asta trebuie să aflăm? Să aflăm, repet, după 26 de ani că armata a tras în populație? Să fim serioși.

În ultimul timp, poate ați observat, au loc gâlcevi/dispute la Uniunea Scriitorilor. De la noi, nu din Anglia. Unii zic că OUG nu știu care, alții că Manolescu sau Chifu, ceilalți că Cristian Teodorescu sau cu toții că nu-i ceva statutar. Lucrurile se pot liniști/calma foarte simplu: Se pot cere câteva dosare de la CNSAS. Avem dreptul la informație. Și atunci am putea afla cine conduce editurile, care din ele, cine merge la târgurile de carte, (Wanda Mihulesc, ce scrie!!!???), unde se "citește poezie românească cu carul", și câte și mai câte. CNSAS-ul ăsta poate rezolva ambele tabere.

Fostul șef al secției 19 Poliție, din Viilor sect 5, mare lider politic acum, l-am numit pe Vasile Blaga, zice că Achim Irimescu bate câmpii când afirmă că în mezelării salamurile sunt drese cu oțet ca să poată fi vândute chiar stricate sau expirate. Ca să vezi. Dânsul, la Vasile Blaga ne referim, ca fost șef de secție ar trebui să știe că lucrurile stau exact așa. Ca să ne convingă de contrariul ar trebui ca PNL-ul să ne arate ce se întâmplă cu galantarele pline de salam nevândut. Unde e dus? Pe ce căi se-ntoarce-napoi?

Vânzoleală la locale. Olguța Vasilescu vrea din nou la Craiova. Mariean Vanghelie din nou la sect 5. Iar MP, pe 25 aprilie, îl va anunța pe Traian Băsescu din nou la generală.

Scandalul ăsta cu Panama Papers este, probabil, o diversiune e celor din zonă ca să-și vândă pălăriile. Altfel cum să crezi că ditai Țiriacul e bănuit că ar avea p-acolo niște bani? El? Marele capitalist pur sânge? Tocma el, care a plecat în vest nu numai în calitate de tenisman ci și de milițian? Hm, să fim serioși!

În stațiile de metrou bucureștene a apărut reclama la filmul românesc Ilegitim. Sunt niște dreptunghiuri pe jos, roșii, pe care scrie cu negru Ilegitim, film de Adrian Sitaru cutare cutare. Idee genială: Să dai doi lei jumate și în banii ăștia să vezi și filmul și să te și dai cu metroul, mamă, mamă!! Așa ar trebui să vedem toate filmele românești.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: