03 aprilie 2016

Știrile duminicale

Florica Ben Florica, soția generalului Manole Ben Manole, citea sau auzea știrile zilei de duminică 3 aprilie 2016. Era îmbrăcată comod, în halat, cizme de călărie, guler de blană și pălărie de fetru sau cam așa ceva. Bea un lăptic galben, ceva de pasăre și îngurgita presă: Adrian Sârbu a fost luat din nou, Aferim a câștigat și au intrat la el o mie de oameni, agricultură României n-a fost niciodată grânarul Europei, sunt minciuni sfruntate, Obama nu l-a primit pe Iohannis, nici n-au stat de vorbă, pe Olguța de la Craiova au luat-o, pe Piedone nu, cu Ghiță altă tărășenie, Ronaldo a dat gol aseară lui Barcelona, Halep mai mult nu mai poate, e o jucătoare de top 200, un cal a căzut în picioare, Manolescu și Varujan, doi inși care nu mai trebuie nimănui zicea ea, la o maternitate se toarnă un film cu Ada Condeescu, și multe, multe altele.

Florica socotea că știrile sunt degeaba, o pierdere de timp. Geaba afli că aia și aia, că tot nu poți face nimic. Să lupți 10 ani ca Nicușor Dan? Nu. Ea avea în această dimineață un alt of. Unul mai vechi, care o făcea să-și țină genunchii răsfirați de gânduri: Că cum să facă ea să-l determine pe Manole, soțul ei, să împartă în două paza Constituției României și să aibă și ea partea ei. El avea Neajlovul până în șosea, Stâlpu, Bulbucata chestii, ea de la șosea încolo spre Călugăreni, Ghimpați, Giurgiu. Pentru că avea cheltuieli mari de tot. Amantul ei, unul din satul Bucșani, general de securitate în rezervă care slujise la desfăcutul plicurilor la aburi, vroia la mare și le trebuia un Ford d-ăsta nou de la Craiova și de unde bani? Florica se hotărî să atace problema în dimineața asta.

Generalul era în pat și-și bea cafeaua la aceleași știri. O văzu pe Florică și-i zise: Vreau să nu mai păzim Constituția într-un singur loc. Ies prea puțini bani. O despărțim și ne despărțim și noi. Nu în acte, că nu ne interesează pe niciunul. Ia tu partea dinspre Călugăreni, iar io partea dinspre Clejani. Și du-te chiar acum spre Constituția ta și fă-mi rost de bani de Ford din ăla nou de la Craiova că vreau să plec la mare cu amanta mea, una de aici din sat. Hai, cară-te. Până diseară să vii înapoi. Florica mai apucă să întrebe: Și pe ce motiv să storc banii ăștia? Sunt vreo zece mii de euro, cam mult într-o zi. Ia și tu o seringă de la veterinar, du-te în Călugăreni și dă-le vaccin la toți. Așa zice la știri, amendă pentru cine nu vrea vaccin. Și n-o să vrea nimeni, îți garantez, pentru că seringa aia e pentru cai și se sperie copiii. Hai, zboară.

Florica Ben Florica se întoarse până seara cu noul Ford. Sub bancheta din spate plantase o bombă. În cazul în care soțul ei și amanta vroiau să facă dragoste, ar fi fost ultima. Generalul dormea. Florică profită de situație, își sună amantul și-i spuse că acum e momentul să plece la mare. Noaptea, că ziua-i prea cald. Așa făcură, iar în prim parcare îi apucară așa un chef de erotic.

Explozia se auzi la cartierul NATO și fu începutul unui nou război mondial.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: