23 aprilie 2016

Rovisionul din Carpați

S-a dus Eurovisionul pentru noi. Acum, lucrurile trebuie privite serios și, dacă tot suntem dați afară din Europa de peste tot, să stăm drept și să judecăm tot drept ce se poate face cu România asta.

În ce privește Eurovisionul e simplu. Contestul poate deveni o chestie locală, Rovision, cu mari beneficii pentru industria locală, turismul autohton, educația și sănătatea populației. Să ne explicăm: Din clipa în care se anunță Rovisionul din Carpați, tot un concurs/contest de muzică ușoară, milioane de români vor abandona emisiunile Românii au Talent de pe toate canalele teve și vor da buzna la selecțiile care se vor desfășura tot la TVR, care astfel va deveni mai locală decât alte teveuri locale. Milioanele de candidați vor locui în București. De aici creșterea consumului, nevoia de a desființa parcările, ca să aibă treabă firmele de ridicat, va crește hoția, ceea ce e absolut necesar când totul merge bine și se vor înmulți arestările, iarăși indicat în vremuri de belșug muzical național.

La concursul devenit astfel național, asta și ca să le facem în ciudă celor din Europa, vor fi acceptate numai melodii originale despre Dragnea, Marian Munteanu, Monica Macovei sau Gabriela Firea. De exemplu, melodia "Ți-am prăjit un ou, Piedone ești un bou", va fi interpetată la instrumente originale: cuie, chibrite, flăcări, iarăși un câștig pentru meodiile românești și așa destul de căutate de studiourile de peste Atlantic.

Uniunea Scriitorilor se va implica serios în acest Rovision, altfel cum? O serie întreagă de poeți, mai ales din cei citiți pe toate străzile din Paris sau Londra, cum știm din relatări obiective, vor trudi serile, dar mail ales diminețile, jonglând cu versuri și expresii esențiale poporului român: "Votăm cum știm, dar degeaba", "Iubim Heleșteul mai ales dacă-i gol", sau "Ce baltagu mă-sii de iubire-i asta", și dacă astea n-ajung se iau pagini întregi din Norman Manea și se aplică la cântecele de voioșie sau iubire.

Deci cu Rovisionul e simplu. Dă-l în mă-sa de Eurovision. Dar ce ne facem cu Europenele de Fotbal? Pe ele cum le înlocuim? Se poate și aici, stați liniștiți. Se vor crea play-off-uri de fotbal pe toate străzile, fiind primite în campionat și echipe de old boys, categoria 80 de ani, care vor avea pauze de masă și de dormit, pauze în care TVR-ul va transmite emisiuni interesante: "Politică și delicatețuri", "Cu cartea nu știm cum", "Ne vedem la TVR după colț", "Turistul Agathon", "Odată-n viață", "Sfaturi de la Ion Țiriac", "Ioana Săvuică se încruntă", "Cătălin Botezatu la Coafor" și altele.

Am scăpat ceva? Cu siguranță, dar revenim.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: