24 aprilie 2020

JURNALUL statului în casă, ziua 32


Foto, arhiva LDA

Raport din 24 aprilie, 2020. Dle comandant, agentul sub acoperire Ionel Ram, pseudonim Curcanul, aflat în punctul de observație din fața BCR Crângași, raportează următoarele:
Obiectivul, adică cetățeanul Marin Cel Marin, fac o observație, ar trebuie să i se schimbe numele oficial, deci cetățeanul cu pricina ieșea ca și în alte zile din subteranul liniei de tramvai 41 înjurând ca de fiecare dată economia românească. Astăzi a folosit următoarele cuvinte: futu-ți morții de mă-tii de pungă, într-adevăr i se rupsese punga de plastic, ruptură care a scos la iveală vreo două kilograme de fasole boabe, de unde survine, dacă-mi permiteți, și observația că ce face cu atâta, iar mai apoi, întâlnindu-se cu două femei de serviciu de la Mega Image, lipit de bancă, a continuat proliferarea de injurii la adresa ecomomiei românești: pxla mea de ușă, oare unde-o fi făcută, referindu-se la faptul că ușa magazinului Mega se deschidea foarte greu. Nu mi-am permis să intru după obiectiv, dar la ieșire am remarcat că studia bonul primit de la casă și iar înjura, de data asta la adresa caselor de marcat românești: pxda mă-tii de casieră, nu știi să bați, las’ că..... aici n-am înțeles ce-a spus, dar mi-am continuat urmărirea pe bd Ceahlăul, unde obiectivul are domiciliul stabil. La scară îl aștepta pe obiectiv soția obiectivului, doamna Maria Cea Maria, și numele dânsei trebuie schimbat, care a zis că Iohannis e la al doilea spital gol vizitat și asta spune direct faptul că omul vrea să se interneze și caută, caută, după care cei doi s-au dus în Parcul Crângași pe deasupra căruia trece viitoarea autostradă Ciurel, unde cei doi au numai înjurături de făcut: căca-te-ai în ea de autostradă, păi, pxda ta e mai bună ca ea, e mai lungă, mai lată și așa mai departe, domnule comandant că nu pot reproduce, hârtia nu suportă.
Obiectivul a stat ce a stat pe o bancă cu soția și s-a legat de politica externă a dlui Ludovic Orban, că a zis că dacă tot cântă la chitară să se ducă la Eurovision să vorbească și să aranjeze acolo cu soliști din Cuba sau Azerbaijean să exportăm mai mult cărbune și să importăm măști pentru Covid 18, de fapt nici nu sunt sigur că pronunța corect Covid 19, ci cumva mi-e rușine să trec în raport, apoi s-au îndreptat spre o terasă la bere. N-au băut bere românească ca să susțină economia noastră, care face nu numai bere, dar și ciunga, mici, aripi de avioane pentru copii, deci este repornită, deci este înfloritoare, că așa se înțelege din privirile dlui Ludovic Orban când se referă la economie, are o privire așa, nu știu cum să spun, dar obiectivul nostru, domnul Marin Cel Mare, se referea în bășcălie la toate astea.

Și că să vă dați seama că obiectivul nostru este antisocial și bine facem că-l urmărim, când a ieșit din parc i-a zis nevesti-sii: ia fasolea și du-te acasă, viu și io în zece minute. Și femeia așa a făcut, dar obiectivul nostru a mințit-o și s-a întâlnit cu femeile de serviciu de la Mega, alea de la început, și a început să înjure investițiile străine din țara noastră, pxula Mega, pxula Kaufland, în timp ce cu mâna umbla în chiloții uneia, chiloți de fabricație străină după câte mi-am putut da seama din locul în care mă aflam.

Deși devenise clar că era sub demnitatea mea să urmăresc un asemenea obiectiv, am mai auzit niște exclamații ale dânsului chiar cum stătea acolo pe bancă cu mâna sub fusta femeii: numa minciuni ne servesc ăștia, uite, tu chiar crezi că vârful Omul are două mii de metri?, ei bine, nu, are doar o mie da’-l fac mai mare din montaj la televizor sau tu chiar crezi că ăștia nu ne duc cu vorba?, care Logan?, nu știi că acolo-s francezii, ce ai, ce chițăi așa? Într-adevăr, femeia chițăia, dle comandant, și atunci am auzit-o spunând: du-te-n pxla mea de escroc că să uită nevastă-ta la noi.

Într-adevăr, soția nu plecase. Se dădea în leagăn. De acolo se uita la mine-ntr-un fel. Am mai văzut uitătura asta și la noi la secție, dle comandant, de exemplu atunci când dispăreați cu secretara aia nouă, blondina. Cu stimă, Curcanul.

D.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: