07 aprilie 2020

JURNALUL statului în casă, ziua 15


Foto, arhiva E.M.

Doamna Gretta Lolita Mark, foto, preferă genul epistolar. Am auzit doar liftul și m-am trezit cu ea în living. Am scos degrabă o felie de brânză și-un ceai. Bătea puțin vântul, spitalele sunt pline și zice: i-am adus o scrisoare generalului Manole Ben Manole. Soldații care scriu au sunat, dar n-a răspuns nimeni, în idea că cititul e mai greu. Tot numărul ăla îl aveți, 9887996550000221234005? Tot.

‘’Generale, diseară plecăm la atac, și nu-i bine. Mulți dinre noi nu ne vom mai întoarce și ne-ai promis că nu va fi așa. Avem acasă copii, mașini de cusut, vată igienică, răsaduri de ardei copți, baloane de săpun pentru Covid 19, o iarnă bîndă, femei urâte la care ținem, femei frumoase la care ținem, grase și vesele și nu le putem lăsa de izbeliște. Femeile sunt investiția noastră. Așa cum Florica Ben Florica e investiția lui Costache Ben Costache, așa am auzit. Una peste alta, generale, bătălia asta ne cade prost. Voiam să citim, să pictăm Carul cu Boi, să inventăm penicilina sau să stabilim care dintre noi va fi Traian Vuia iar tu ne obligi să cucerim așa zisul Monte Casino din Bărăgan, Clejaniul. Ca să poți scrie în Constituția României: Johny Depp, Caliu și basistul Monolit au plecat la Giurgiu să arunce de pe pod armatele bulgare. La Capitoulul: Mândria Națională nu trebuie să lipsească la români. Să știi că dacă ne asculți și ne aprobi să nu atacăm, cerul se va colora în iubire, iar de aici până la a scăpa de Ludovic Orban nu-i decât un pas. Și lucrurile frumoase nu se vor opri aici, adică cele necesare poporului român ca să-i fie bine: pițigoii vor începe să vorbească, urșii își vot tăia pensile speciale, Meleșcanu-și va deschide un birou de patinaj artistic iar noaptea nu va mai veni niciodată peste București, se va putea fura la lumina zilei, ceea ce e foarte important. Gândește-te, Generale, la noi, nu fii bulangiu. Gen Costache Ben Costache, Unitatea Militară de Pază a Constituției României 0215, Murfaltar.’’


Manole Ben Manole era la noi. Făcea un compot de caise în bucătărie. Auzise scrisoarea citită de doamna Lolita. Deși o iubea de foarte mult timp, era momentul să termine cu ea. Noi n-am fi depus mărtirie împotriva lui. O cunoscuse când păștea oile în Ogrezeni, județ Giurgiu. Avea o singură oaie și-i propusese, la prima vedere, să-i treacă oaia în Constituția României, în care chiar începuse un Capitol despre bunăstarea românilor: Bunăstarea românilor e bună numai cu blană de oaie. Se lega.


Un sâmbure îi zdrobi un canin. Curgea sânge. De furie și durere, Generalul scoase pistolul și o împușcă mortal pe Lolita. Aceasta sări în aer, și-și trăi de atunci în colo viața în cimitir trasformată într-o pisică.

D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: