23 aprilie 2020

JURNALUL statului în casă, ziua 31

Vorbește Ludovic Orban pe televizor și atunci îl închidem rapid ca să nu aflăm chiar de la dânsul toate noutățile de pe mapamond, dar ne sună Sfântul Gheorghe și zice: bă, vorbește cu Lady Gaga, ea trebuie să știe ce trebuie să faci ca să fii gata pe 15 mai când relaxează ăștia.


Foto, WKP

Cu Lady Gaga n-am decât un afiș, foto, așa că gagica-mi zice: ai grijă după cine ieși din bloc, că dacă e baba de la 6 are meninigită, trece prin mască și-ai luat-o, masca n-o purta numai în față, ci și la spate sau lateral că virusul care încă plutește în aer se-nvârte prin spațiile de joc și când te dai în leagăn se lipește de tine, asta ca să nu spun că la pescăria din Crângași multe produse sunt dinaintea virusului și riști enorm, mai ales că tu nu trebuie să ții cont de politica externă a țării, o fac alții mai pregătiți care vorbesc portugheza sau mai știu eu ce și nu te lua mai ales după Trump, dacă-l vezi în 41 dă-te jos repede și du-te la biroul PNL care veghează țara, te veghează pe tine și pe Cercel, ba chiar și pe Pimen sau pe Daniel, că PNL-u ăsta, să știi, repune economia pe picioare și-atunci degeaba mai porți tu mască și fără mască că economia duduie și acoperă toate lipsurile poporului, că ce mama dracului de lipsuri are poporul?, hm, habar n-ai tu, poporul n-are niciun lipsuri, totul e calculat de alde Câțu, la centimă adică, atâția pantofi, atâtea chiuvete la hectar ca să ajungem din urmă vestul care în sfârșit stă pe loc. N-are impotanță că nu se mai vând cărți, tu, acum după 15 mai 2020, citește toate anunțurile de pe stâlpii stradali ca să fii informat, înțelept, dibaci și atent la gagicile care trec pe lângă tine, că poate unele au scăpat neatinse de virus și cine știe ce și cum, dar mai ales ține cont de toate sfaturile date la teve de Iohannis că acum n-o să mai fie cu stați acasă ci cu stați în parc și cât stați voi în parc trec mașini ale poliției care vă cântă Pe Valea Prahovei, Lalele, Deșteaptă-te, române, nu mai sta în parcare la Lidl și alte melodii mobilizatoare pe care se bazează conducătorii când dau de câte un popor needucat cum sunteți voi și ai grijă mare la salam


că și ăla e de dinaintea virusului și e păzit de motani ca în imagine că dacă vreți să plecați la mare o să luați mult salam cu voi pentru că hotelierii țin prețurile ca anul trecut deci banii n-au să v-ajungă nicio zi că ei repun economia hotelieră pe roate. Așa. Am vorbit în engleză, nu știu dacă ai priceput ceva, dar ai grijă și de baba de la 7 că aia face măști cu 2 lei la lift și le dă cu 9 în piață ori economia de piață de-asta e numită așa că e numai la piață, așa să știi, numai acolo cumperi cartofi stricați de la țăranii care apar pe teve și zic că mor de foame sau de la țigănci, unele tinere, mișto, care vând gogoșari din alt secol că costă 25 de lei bucata cu care faci ardei umpluți cam trei de persoană nu se știe dacă înțelegi ce spun că vorbesc prea repede din cauza emoției, este prima dată când vorbesc cu un român care se pregătește să iasă din carantină și să meargă la sparanghel, ai grijă la sparanghel, ia-ți cu tine un șifonier cu patru uși și rămâi în Germania că poate Ludovic Orban apeciază incorect relansarea economiei și tu să fii pregătit pe raftul tău cu cămăși albe că negre n-ai, adică să fii atent cu repornirea asta că poa’ să fie țeapă. Îți mai trimit un afiș cu mine dansând. Dansul nu costă nimic, iar voi o să v-alegeți după toată virusăraia asta doar cu dansul prin parcuri. Supravegheați de polițiști dansatori, așa zișii derviși în uniforme.


Ce puteam să zic? Era ditai Lady Gaga, avea dreptate. Am început să-mi pregătesc șifonierul cu patru uși. Sub cămășile albe mi-am pus și niște bani. Vreo patru sute. Mi-am zis că dacă repornesc ăștia economia, să am de sparanghel.

D.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: