Raport despre Starea națiunii, film de Ioan Cărmăzan, în studioul Realitatea TV. Vorbește Hoandră. Nu se înțelege nimic. Poate că n-a văzut filmul și-i mai simplu să te referi la el așa. Vorbește Bichir, care se vede, habar n-are de film în general așa că behăie ceva ininteligibil despre anticorpuție și alte alea. Vorbește în sfârșit și Ioan Cărmăzan, cel care a făcut filmul. Aflăm câte ceva de la un om care știe cu ce se mănâncă și filmul ăsta și altele. Este întrerupt foarte des, continuu, de Bichir și Hoandră cu ceva luptă dintre putere și nu se știe cine. Închidem, noi vroiam să-l ascultăm pe Cărmăzan, dar fost imposibil.
De treci codri de aramă, de departe vezi fierăria galbenă a ursului Lagardere. Vopsită galben prăvălia, ursul uriaș. Acum, Lagardere are o comandă colosală de la PSD: trei milioane de potcoave. Pentru că în programul PSD este și acest aspect ca să-i spunem așa: creșterea infrastructurii rutiere, parcarea, și viteza de deplsarae din Moldova până la București, că despre Transilvania nu poate fi vorba, ea se deplasează în altă direcție. Bun. Lagardere bate fierul roșu. Cântă o melodie, transpirat tot, sub un păr: "Potcoavă, potcoavă/Grijania cui te-a făcut/Am jocuri erotice cu un cuc". Brusc apăru cucul Mărgărit. Ce faci, Lagardere? Ce faci cu potcoavele astea? Păi, le fac pentru caii cu care PSD vrea să îmbunătățească infrastructuara. Cu cai? Da, cu cai. Interesant. Mă mai iubești? Tocmai asta cântam. Se zvârcoliră în fierărie până îi auzi paznicul codrilor. Acesta veni tiptil, șparli cele trei milioane de potcoave și le vându USR-ului, care și le trecu în programul economic.
Premiile UARF 2017, adică Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film, acordate în condiții de mare spectacol, aproape hollywoodian, păstrând proporțiile. La Palatul Ghica Tei, după bară la bară, că nimeni nu te chiamă la un eveniment după unșpe noaptea când e mai liber orașul, așa, deci la palat lume bună și multă. Amfitrion: Ioan Cărmăzan, șeful acestei instituții. S-au dat icre și băuturi fine iar printre ele premii. Iată cui: Horațiu Mălăele, Magda Catone, Daniela Nane, Cristi Brancu, Denis Dinulescu, Sofia Vicoveanca, Irina Movilă, unor artiști moldoveni de peste Prut, Marilena Rotaru, Ioan Chelaru, Liliana Țuroiu, Ana Maria Carablais, Stela Enache. Suze dacă am uitat pe cineva. Eveniment bun, de clasă, superior celorlalte din palmaresul UARF. Deși nu toți paricipanții erau membri UARF, adunarea a părut ca o mare familie a filmului românesc. Da. Ca o mare familie. Evenimentul a fost sponsorizat de Casa Regală a României. Na, ca să vezi.
Agenția CĂLIMARA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Lăsați răspuns aici: