08 mai 2016

Sandu 5

Suntem pe picior de plecare și Robi, din gașca Sandu, a pus la cale un grătar la Mușetești, lângă Sandu. Ne-am suit în mașină. Mașina asta a lui Relu merge singură în sensul că n-are decât un buton la bord. Dacă apeși odată merge înainte, dacă apeși de două ori o ia la dreapta, de trei ori la stângă, de patru cu spatele și tot așa. Trebuie să fii atent doar când pui frână, că atunci trebuie să apeși butonul de nouăsprezece ori. Baban, ce mai.

La grătar este toată gașca care ne-a însoțit cele cinci zile de periplu prin Valea Jiului: Robi, Corina, Raoul, Mariana, Lorena, Tina Cumva, Relu, Mioara, tatăl lui Robi, Marius, viitorul primar din Sandu și Ramona. Viitorul edil a fost centrul atenției. Dacă câștigă primăria va face din Sandu o perlă a Văii Jiului: Supraterane până la Lainici, o stație de metrou în care intri cumperi pepeni și ieși că un metrou real n-are rost să facă pentru doi km de oraș, apoi un munte colorat, vaci la liber, pajiști albastre cu miei roșii, vreo șase parcări subterane cum nici în București nu sunt, și o sală de cinema pentru filmele românești. Îl ascultăm cu plăcere știind că tot ce promit primarii în campanie este adevărat. În Sandu e tare ALDE, bate PNL-ul. Cele două tunuri din oraș vor trage în cinstea lui Tăriceanu. Ghiulelele au fost deja aprobate. Opt.

Mâncăm miel fiert în vin. Cam mult vin. Copane de te miri ce. De fapt nici nu contează, important este că cu oamenii ăștia te simți foarte bine. Nu-i nimic fals în ce spun, în ce râd, în ce afirmă. Totul e la bunul simț. Cam la fel cu noul primar al Londrei, care nu s-a sfiit să spună că mama lui a fost croitoreasă iar tatăl șofer. Și că la venirea în Anglia au stat în cămine sociale pe banii englezilor.

Plouă în Tg Jiu. Plouă în Pitești și pe autostradă. Ouă roșii și verzi cad din ceruri. Poate apare Isus, zice Relu și apasă mai tare butonul din bord. Mă uit în înălțimi. Poate zăresc coroana cu spini, poate crucea. Cade grindină. Doar grindină. Zău dacă vă mint. Cine știe unde-o fi Isus? Și de ce n-a venit el să ciocnească cu noi un ou, să halească un cozonac, să facă un dans? Poate nu știe să danseze? Nicăieri la istorie nu scrie că Isus dansa. Poate nu știa. Poate.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: