20 mai 2016

Poșta Călimării cu Cerneală

Primim atât de multă corespondență că ne-am decis să răspundem unora dintre fidelii noștri cititori. Pentru prima oară în atâția ani.

IOANA PAVELESCU - Focșani. Ați scris o piesă de teatru în care personajul principal este primarul din localitatea dvs. El are și o nevastă, tot personaj principal. Cu ea, cu nevasta, ați fost în Bahamas, Caraibe, New York și Paris. Banii de excursii, ați observat dvs, sunt furați de primar, celălalt personaj principal al piesei, de la comunitate. Ne întrebați cum să nu se afle acest lucru în textul dvs și dacă știm vreun teatru care să v-o joace. Întrucât acțiunea piesei ni se pare foarte interesantă, vom trimite textul dvs Teatrului Odeon, doamnei directoare Dorina Lazăr, care citește de rupe tot ce-i pică în mână.

GHEORGHE PAVELESCU - Craiova. Sunteți fratele doamnei din Focșani? Mă rog, n-are importanță, deși și dvs vă ocupați cu teatrul, dar în versuri. Coincidență? Piesa dvs se numește Cocoșul și se referă, cum am spus, în versuri, la faptul că primarul din localitatea dvs fură de stinge, iar dvs faceți excursii cu nevasta dânsului în Bahamas, Caraibe, New York și Paris. Interesant. Reproducem un dialog, hazos, cu umor: Băi, Gigele, nu mai fura/Să mă cac în gura ta/Nimeni nu e pe felie/Suntem la Paris cu piftie. Imagini frumoase. Vom da textul dvs dlui Chifu, poetul USR.

LENUȚA PAVELESCU - București. Sunteți sora de mamă a lui Gheorghe din Craiova sau cam așa ceva înțelegem. Dvs nu scrieți teatru, slavă Domnului. Ne scrieți pentru că vi s-a întâmplat un necaz: Nu vă mai puteți scoate patinele din picioare și, iată, a venit vara, v-ați îndrăgostit și nu puteți sta în pat alături de iubitul dvs cu patinele. Ați încercat diverse: Ați fost la PSD, la PNL, la ALDE, ați vorbit personal cu Nicușor Dan și toți v-au trimis la DNA ca să explicați de unde aveți patinele. Vreți să vă sinucideți. Sfatul nostru este s-o faceți la Nașul ca să-i creșteți audiența. Cu toporul, evident.

MARGA TROTUȘ - Călărași. Vreți să devalizați BNR, dar să nu afle Mugur Isărescu. Nu se poate, dnă Marga. Dl Isărescu știe toți banii din țara asta. Și p-ai lui Videanu, Berceanu sau Blaga, dar și pe ai dvs. Mai bine scrieți o poezie și închinati-o cuiva din oraș. Unui bărbat, să zicem, la care țineți. Dânsul vă va da 100 de lei, pentru că înțelegemn că aveți nevoie de bani. Succes.

GEORGE STAN MANUEL - Biborțeni. Ați băut aseară împreună cu iepurele dvs la cârciuma din sat. În toiul beției, iepurele dvs a pus problema dizolvării parlamentului țării noastre. Avea sau n-avea dreptate urechiatul, ne întrebați. Nu știm ce să credem, dle Manuel. Dacă ar fi după noi, deci fiți atent, dacă ar fi după noi, noi am dubla numărul de parlamentari de cinci ori până la suma de 3 sau 6.000, pentru că cu 6.000 de parlamentari treburile în țara asta ar merge mai bine. Dăm un exemplu: O mie dintre ei s-ar ocupa numai de sănătate, 500 numai de firmele de consultanță, iar restul de 6.000 de firmele care fac fezabilitate. Înțelegeți? Ne întrebați în final dacă să vă căsătoriți cu fata pe care o iubiți. Da. Dacă-i deșteaptă, da. Dacă nu, tot da, că la noi merge. Ajunge primar la dvs în localitate.

CĂLIMARA CU CERNEALĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: