14 mai 2016

Realitatea românească

ProTv. Generalul Gabriel Oprea este chemat din nou la DNA. Se suspectează că din banii instituției pe care o conducea s-au cumpărat laptopuri, telefoane performante și țoale, pantofi, costume chestii pentru a fi făcute cadou informatorilor fiecărui ofițer. Informatorii nu se cunosc fizic, ci doar pe nume conspirate. Astfel că e posibil ca Paul să fie o femeie. Să zicem că informatoarea Paul a primit, s-au arătat pe ecran, o pereche de pantofi 46 în valoare de 500 lei. Informatoarea s-a supărat, ar fi vrut un telefon care ajută mult munca de informator că filmează, înregistrează alte alea, dar a primit niște bărci, așa că a guițat și pac martor la proces.

Antena 1. Un medic de la spitalul Marie Curie zice că medicamentele n-au niciun efect. Pac, apare un reportaj în care zeci de alți medici, de la zeci de alte spitale zic că nu este adevărat, că toate medicamentele sunt bune și ne însănătoșesc. Medicul cu pricina, cel cu zicerea nasoală nu mai apare, nu mai zice nimic.

Antena Stars. Doamna Israela, bătrâna de 90 cu un soț de 20, zice că a dus o viață nasoală în tinerețe cât behăia prin București. Muncitoare la Adezgo, vânzătoare în nu-ș ce magazin. Și deodată s-a dus în Israel cu o valiză. Una mică în care abia încăpea o hârtie de 100 de parai. Și uite-așa a devenit milionară.

B1TV. Un moderator pe care nu-l crezi, Sabin Orcan, zice că primește mii de mailuri de la firme de medicamente care zic pro și contra în scandalul dezinfectanților. Noi nu credem că-i trimite cineva vreun mail, pentru că nu arată în felul ăsta.

GSP. Cum de ajung toate aceste anchete la jurnalistul Cătălin Tolontan? El a dărâmat-o și pe Ridzi, și pe Udrea, și pe ăsta ultimul, ginecologul. Va fi urmând Tăriceanu?

ProTV. Campanie de tot jegul pentru melodia lui Ovidiu Anton. Că adică s-o primească Eurovisionul, să nu dăm banii, că românii vor să asculte doar, ei n-au pasiuni financiare ca suedezii, ca ăilalți nasoi din Europa asta în care ne-am înscris. Apoi, tot Pro-ul îl lasă pe ecran pe Ovidiu Anton, cu fața lui de băiat bun din Centrul Vechi, să zică că poporul român, că de la pașopt încoace și-a dorit. Nasol.

TVR1. Scutul de la Deveselu a fost inaugurat. Iohannis a zis că nu e îndreptat împotriva Rusiei. Foarte bine. Nimeni dintre jurnaliștii media n-a pus întrebarea dacă cumva scutul e bun la spargerea grindinei locale care, iată, distruge biata agricultură românească.

DigiSport. Iată se apropie europenele de fotbal. Aici joacă când Steaua cu ASA Tg Mureș, când Chindia cu Voluntari, când Tg Jiu cu Mediaș. Meciurile au același tipic: Chipciu driblează și dă în aut. Tot el bate. O pasează unuia de la echipele zise mai sus. Ăla io dă înapoi și Chipciu trage în tribune. Scorurile meciurilor n-au importanță, toate-s la fel. Cam ăsta e fotbalul românesc. Pentru el ar trebui ca autoritățile din fotbal să facă pârnaie, nu pentru delapidări.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: