23 mai 2016

Liniile Aeriene Dragnea

Dacă votează PSD, Dragnea le-a promis ialomițenilor un aeroport. Acesta va fi construit aproape de Buzău și va avea vedere la mare. Una din ele. Cealaltă va fi spre Valea Prahovei, unde liniile nou înființatei firme de transport aerian LAD, Liniile Aeriene Dragnea, îi va duce pe ialomițeni nu numai în vikenduri, ci și în cursul săptămânii. Pentru a dezvolat la maximum transportul aerian, în județ se va cultiva numai HexiPharma în crescătorii din comunele Însurăței, Căzănești, Ileana. De aici, substabnța va fi luată cu avioane cargo și duse la spitale europene. Tot cu avionul, locuitorii Călărașiului, Olteniței, Țăndăreiului sau Sloboziei vor survola România pas cu pas pentru a răta cui vrea și cui nu, în speță turiștilor americani, relizările județului: Salamul de Sibiu crescut pe araci de unică folosință, magiun de Topoloveni curgând pe apele Dunării și o statuie ridicată în centrul Amarei reprezentând un pilot al LAD cucerind Cosmosul. Se va scrie și-un imn. Trupa Taxi dimpreună cu Leșe vor scrie balada: Lad, Lad, mie-mi vine să mă rad!! Excelent.

Primarul comunei Clejani, județ Giurgiu, ilustrează perfect zicala: Românul e născut poet. A scris și el o poezie. Mai bine zis a plagiat poezia Noi vrem pământ a lui Coșbuc. Și ca să câștige încă un mandat a invitat locuitorii comunei la primărie să le-o citească. Pe treptele primăriei a pus un covor roșu. De aici a început ceea ce istoria va consemna ca Războiul Covorului Roșu din Clejani. Pentru că imediat ce au aflat de covor, locuitorii și animalele locului au început să se agite ca să se stabilească în ce ordine va trece fiecare pe covor. Nu s-au înțeles. Un porc, balerină la Giurgiu, a zis că el. O vacă, dirigintă de poștă la Ghimpați că ea. Au scos pistoalele. Un Jandarm a împușcat un cocostârc. Un polonez în treacăt pe acolo a fost băgat până la gât în pământ și i s-a tăiat capul. Primarului o mână. Poezia a fost șterpelită și dusă la analiză, ca să se vadă al cui pământ îl vrem NOI, adică cine NOI? Familia primarului? A preotului? Au murit 300 de oameni nevinovați, 200 vinovați și 1.000 au fost spitalizați la București, pentru că la Giurgiu era ocupat cu alt primar care citea o poezie, Noi Vrem Pământ, al altui poet, zice el, unul George.

De o lună de zile tot aflăm că Cristi Puiu este noul șef al filmului românesc. De-o lună Sieranevada e cel mai vizionat film pe Croasetă. Dana Dogaru în rochie neagră cu pantofi de aur. Mimi Brănesc cu copilul cuiva pe covorul roșu. Cristi Puiu vorbind în franceză. Filmul în atenția criticilor din toată lumea. Deci presa română duduia de genialul Sieranevada. Acum, rezultatele de la Cannes 2016 se știu. Ce să mai zicem?

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: