01 februarie 2016

Beba, Adis Abeba

La Beba Veche, județ Timiș, se pun corturi pentru migranții sirieni. Goniți din Germania, Austria, Suedia și așa mai departe ei se vor stabili aici. Va fi o afacere și pentru autoritățile locale. Pentru că fiecare migrant primește de la UE șase mii de euro. Din ăștia șase mii autoritatea locală îi ia pe toți, migranții urmând să ia din cota de sănătate sau de cultură a României. Adică ceva cu rectificări bugetare cum suntem obișnuiți. Migranții vor pune osul la treabă. Vor canaliza Beba Veche, vor face școli în limba română pe care ard de nerăbdare să o învețe, vor face baruri pentru fumători, linii de tramvai care să-i ducă la Viena și-și vor stabili capitala la Adis Abeba. De aici până la cererea de autonomie teritorială nu va fi decât un pas. Așa că se va face un referendum pe care-l va câștiga ALDE Tăriceanu. Cât de curând.

În România intră de la începutul anunului numai lucruri bune și bine făcute. Pe lângă migranții necesari, intră și gripa porcină. Gripa se manifestă în felul următor: Apar niște oameni cu masca albă pe față. Vorbesc ceva prin mască. Nu se-nțelege, zici că-i vreun parlamentar român. Omul cu masca albă are în mână o țeavă. Prin ea împroașcă ceva ud în direcția camerei de filmat. Camera se ferește și în burtieră apare scris: 50 de cazuri noi de gripă porcină. Ca să știți.

Într-un tur localele sau în două? La bunul simț ar fi în două. Așa e de când lumea. Ei bine, la noi nu. Dar cel mai bine, părerea noastră, ar fi ca localele să aibă zece tururi acolo unde se poate. În felul acesta promisiunile noilor primari ar putea fi onorate între tururi și nu sunt puține. Mii de noi aleși promit asfalt, canalizare, gaze, ridicarea gunoiului și nu-i așa de mii de ani. Treceți și vedeți zona Bucșani, Uiești, Clejani, Vadul Lat, Obedeni, Podișor, județ Giurgiu.

În mașină de colo, colo prin București. Direcția 5 la radio. Ar trebui dată o lege prin care acești băieți să cânte numai până în anii 60 ai secolului trecut. Nu știu cum ar putea fi aplicată legea asta, dar trebuie dată de urgență.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: