25 februarie 2016

Loganul, cuibușor de nebunii

Andrei avea un Logan. Ne referim la Andrei Năpastă din comuna Podu cu Flori, județ Giurgiu. Avea un Logan verde metalizat, care făcea suta de km instantaneu. Așa agăța și gagicile.

Așa începu povestea dintre Andrei și Maria. Maria ieșea de la serviciu. Era croitorează la un birt din comuna Vadu Lat, județ Giurgiu. Nu croitorea nimic la magazin, că n-avea ce, doar spunem care era meseria ei. Ea la magazin servea băuturi până cădeau oamenii sub masă. Și-ntr-o zi văzu Loganul. Parcă o aștepta. Se uită în oglindă, își aranjă poalele netivite ale rochiei galbene, își puse o bască și ieși. Loganul tremura de fericire, așa că Andrei întrebă: Un film, o plimbare, o savarină? Maria nu mai fusese de mult la film, așa că alese un film la Giurgiu, dacă se poate, spuse, unul românesc ca să nu înțelegem nimic din dialog, că să simțim trăirile actorilor. Văzură Un etaj mai jos. Recunoscură că ei în sat nu aveau un etaj mai jos, la ei totul era doar cu parter, cu curte, iar în curte un porc. Deci, pe undeva, filmul nu reflecta realitatea. Dar, hai, treacă de la ei, ce să ceri unui film românesc?

Acum treceau prin pădurea Uiești, județ Giurgiu. El o apucă de rochie și i-o scoase. Destul de stângaci, că cu cealaltă conducea și schimba vitezele, că la Loganurile astea verzi e plin de viteze. Ea îi spuse: Dă bancheta pe spate. El nu știa cum. Ea repetă: Dă bancheta pe spate. El încercă, dar nu mergea. Ea se supără și-l luă la bătaie, așa fără rochie pe ea. Se cutremura Loganul de trecu poliția și zise că-i cutremur.

Deci Loganul se zgâlțâia din toate încheieturile. Da, din toate încheieturile. Până când Maria se sătură, își puse rochia și ieși la autostop. Opri un al Logan, de data asta alb. Andrei privea cu lacrimi. Pe geamul Loganului alb zbură curând rochia galbenă a Mariei. Apoi, bancheta din spate căzu în portbagaj și Loganul alb începu, în mers, o horă ciudată.

Andrei ieși din Loganul lui verde cu aruncătorul de grenade. Îl avea pentru orice eventualitate în portbagaj. Ținti Loganul verde și trase.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: