24 decembrie 2016

Variantele lui Ion Iliescu

După învinuirea sa în dosarul mineriadei, Ion Iliescu are mai multe variante de a depăși momentul. Un moment greu pentru dânsul, vesel pentru noi care așteptăm rezolvarea acestui dosar de 27 de ani. Mai sunt în acest dosar și alți învinuiți la fel de importanți ca Ion Iliescu, dar de dânșii ne vom ocupa anul viitor, în funcție de sentințele pe care le vor primi. Sau nu, pentru că cu Justiția română nu te pui, frate!! Ia să vedem:

Dacă Ion Iliescu primește 80 de ani cu executare, dânsul va nimeri la Poarta Albă la secția apă, dată fiind meseria dânsului. Aici se ve ocupa de spălatul pe jos cu apă din canalul Dunăre Marea Neagră, cu făcutul ciorbei cu aceeași apă, cu gargara, cu spălatul pe dinți și cu gazeta de perete în care deținuții își vor trece zilnic consumul de apă caldă, apă rece, apă minerală și apa din cafea. Apoi, dacă are chef de scris, fostul președinte se poate retrage într-un bazin gol pe jumătate și acolo, în apă până la brâu, poate scrie volumul vieții sale, Apa nu-i ca apa!! Va ma scrie și altele până când pedeapsa i se va reduce la 79 de ani.

Mai departe. Dacă dânsul primește 60 de ani cu suspendare, pentru crimele din 13-15 iunie 1990, va trebui să se însoțească cu eternul Ștefan Hrușcă în turnee prin țară pentru a promova frumosul și nedefinitul cântec românesc. Ei vor cânta cum ar veni melodii celebre: Apa, apa a Loredanei Groza, Apa ca un bivol negru a nu știm cui, Apa e-n noi, tot a nu știm cui, și Apă, floare de nu mă uita a unui compozitor necunoscut dintre cele două războaie punice.

Dacă Justiția îl condamnă la 70 de ani muncă silnică în folosul societății, atunci Ion Iliescu va trebui să ia o mătură și să cutreiere cu ea toate râurile, bălțile și fluviile din țară. De pe malul lor să curețe hârtiile, bomboanele de plastic, chiloții uitați, cojile de banane și, în general, toate gunoaiele țării.

Dacă va căpăta 55 de ani la domiciliu, Ion Iliescu va dispărea ca Sebi Ghiță în străinătate, adică într-un cuib de securiști din județul Argeș crescuți de el după învățăturile căpătate la Moscova.

Dacă va fi pus să plătească daune de două miliarde de lei urmașilor celor înmpușcați mortal la mineriadă, dânsul va fi împrumutat de grabă de cei pe care i-a îmbogățit la revoluția din decembrie de acum 27 de ani. Această ultimă variantă fiind cea mai posibilă, întrucât vârsta înaintată a fostului președinte îi recomandă a sta în Cișmigiu pe o bancă lângă lacul plin de bărci, bărci în care copiii vor trece aruncând cu coji de pâine în el.

Să vedem cum o fi.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: