27 decembrie 2016

Sebastian Ghiță n-a fugit, este la Kiev unde se pregătește de Eurovision 2017

De 27 de ani suntem mințiți, dezinformați, cum vreți, de instituțiile așa zise servici secrete ale statului, de aparatul politic și de media, fie ea scrisă sau nu. Cu bună știință. Amintiți-vă că de 27 de ani autostrada Comarnic Brașov va fi gata mâine, că Ion Iliescu le-a mulțumit minerilor, dar a făcut-o ca să n-o ia pe coajă că ei tot veniseră să planteze flori, că moscheea islamă din sectorul 1 e necesară, că pădurile cresc într-un an cât altele în zece, că ne luăm vizele de America, că metroul acuși acuși e gata până la Otopeni, că naționala de fotbal va ajunge într-un viitor apropiat pe primul loc în lume, că Gigi Becali, că Hagi, că Videanu, că autostrada Sibiu Orăștie, că regele vroia să fure România și s-o ia cu el cu tot cu Duda, că învățământul românesc e pe culmi, că biserica e săracă și-i trebuie bani de la buget, că Canalul Dunăre Marea Neagră, că infractorii dovediți vor fi haliți de bani, că toată țara vrea meditații le fizică și altele mai năstrușnice pe care nu ni le aducem aminte acum. Zilele astea, bomboana de pe tort este fuga ofițerului de securitate Sebastian Ghiță. Undeva în Israel sau în dunele Saharei. Cu valize de bani. Cu femei. Cu coduri secrete. Cu filme compromițătoare. Ori, săracul om, știm din sursa Agenția Călimara, a ajuns la Kiev unde și-a închiriat un acordeon și-o tobă ca să se pregătească temeinic pentru Concursul din Mai, când România și-a propus să ia toate cele trei locuri la Eutovision cu un singur solist și acela să fie Ghiță al nostru, cel care acum câțiva ani stătea modest la portiță cu un buchet de flori. Pe care le-a vândut e-adevărat și s-a umplut de bani.

S-a dat startul TVR 1 pentru selecțiile Eurovision 2017. S-a stabilit și tematica melodiilor. Ele trebuie să fie mai angajate, chiar dacă în limba engleză, și trebuie să reprezinte interesele, preocupările, tradițiile, fotbalul și fizica poporului român. Astfel că vor trebui să existe melodii care-l vor cânta pe Ion Iliescu, pe Cazimir Ionescu sau Petre Roman, melodii care să amintească de Comarnic Brașov, care va fi gata mâine, de profii deștepți din învățământul românesc, de preocupările Rovanei Plumb, de privirea plină de ură a Ecaterinei Andronescu, de tenacitatea lui Răzvan Burleanu căruia serviciile îi șoptesc că vom avea o echipă bună de fotbal în doi trei ani și tot așa. România, cum reiese și din materialul solistului Sebastian Ghiță, va trebui să ia toate cele trei locuri cu un singur solist, astfel că în 2018 celebrul concurs să aibă loc la București pe Arena Național.

Aseară târziu ne-am trezit cu Moșul la ușa noastră. Bucuros de oaspeți? Și-a lăsat sacul jos, și-a scos mantia, căiula și barba și s-a așezat pe un fotoliu din fața televizorului. Era liniște, niște ouă fierbeau cu zgomot, o albină culegea nectar și fierul de călcat din priză fumega vesel. Ne-am privit o vreme și-am început să râdem amândoi. De ce? Pentru că pe televizor vorbeau Andrei Pleșu și Rareș Bogdan. Și Rareș spunea: ne aflăm la Institul Noua Europă, condus de domnul Andrei Pleșu. Și-atunci am izbucnit în râs.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: