09 noiembrie 2016

Nicușor Dan și Alina Gorghiu prim miniștri

Generalul Manole Ben Manole era foarte obosit. Nu arase terenul, nu alungase dușmanul de pe Neajlov, nu se uitase la teve la niciun tocșou, dar era tare obosit. Avea cearcăne. Punea mâna la ochi și le simțea. Aveau cam două, trei kg. Le ținea în pungi. Simțea nevoia unei vacanțe. Chiar și Florica Ben Florica, nevastă-sa, i-a zis: Ieși, bă, și tu undeva. Relaxează-te!! C-o fi Sinaia, c-o fi Azuga sau Constanța, dar du-te o săptămână, mai las-o încolo de Constituție, c-o păzesc io cu Costache, știi bine.

Ajunse la Constanța. Avea slipul, avea totul la el. Măcar că era iarnă, și-l puse și se duse la On Plonge. O ciorbă, ceva. Valurile băteau în pontoane. Ridicau iahturile pe mal. Nisipul se foia și alcătuia forme bizare de zmei, pe care generalul le mai văzuse doar în filmele Disney. Se așeză la o masă. Ridică privirea și vâzu că nu era singur în restaurant. La o masă, ceva mai spre coada sălii, stătea un rac uriaș. Era clar că era Regele Racilor din Marea Neagră. Racul îi făcu semn să vină la masa lui. Cu cleștii bea vin și halea un mușuroi de furnici de mare, din alea roșu cu verde din care se face și cozonac. Zise: Cam lejer îmbrăcat. Cu ce treabă? O mică vacanță, răspunse timid generalul, jenat și el acum de ținuta sumară. Dacă-i vorba de vacanță, ia o corabie din astea, din port, și du-te la Istanbul, în Creta, în Thassos, în Rodos și dă-l dracului de litoral românesc. Nici gagici nu sunt. Vezi vreuna pe aici? Nu, e-adevărat. Doar chelnerița aia bătrână. Vezi? Are 77 de ani, n-ai treabă cu ea, o țin ăștia că nu-i sezon. Mă rog, faci cum vrei. Io, atâta-ți spun: Îmbracă-te mai ca lumea, du-te la Mamaia și saltă o femeie serioasă, una din alea cu tarif mic până-n 40. Cu asta de aici n-ai ce face. O chem să facă nota: Marcela!!!

Generalul ajunse cu Marcela la hotel. O puse să se dezbrace. Nu era bine, dar femeia n-avea nicio apăsare. Se întinse în pat și începu: Dacă iese Cioloș prim ministru, dă o lege pentru noi, bătrânii, în care o să zică că avem voie să lucrăm până la 90 de ani. Dacă iese Nicușor Dan prim ministru, dă și el o lege pentru bătrâni, numită Legea Fecundației Divine, adică ce vom face noi nu va fi sex, ci ceva divin, înțelegi? Dacă iese Gorghiu prim ministru, ea nu dă nicio lege, că nu știu dacă știe. În sfârșit, aud că ăștia care-și fac partid, Liftul Bunăstării, s-au înscris la tribunal și capătă de la buget banii de funcționare. Știi, generale, că partidele își fac de cap pe banii noștri? E legea aia băgată de Iliescu, de care nu-și mai aduce aminte nimeni, dar bagă banul la buzunar alde cutare și cutare de-i vezi prin parlament. Înțelegi? E târziu, ce vrei să facem? Oral nu, că oral a fost până acuma. Așa că plec.

Generalul se-ntorcea de la Constanța și se uita pe geamul compartimentului. Vedea munții Hercinici, brațele Dunării, o barză și-un brad. Se gândea la Marcela. Să-i spună Floricăi sau nu? Dacă nu-i spune, ea când o fi să plece la mare cu cine să-și petreacă nopțile acolo? Săraca de ea, că și ea are nevoie de puțină relaxare.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: