12 noiembrie 2016

Femeile și Marile Revoluții din Noiembrie

În octombrie 1917, pe 25, o gașcă bine înarmată de bolșevici a atacat Palatul de Iarnă al țarilor din Sankt Petersburg. Era gașca de bandiți a lui Lenin. Palatul era apărat doar de un batalion de femei. Obișnuite cu alăptatul și spălatul vaselor, tinerele mitralioare n-au rezistat băieților lui Lenin, băieți trecuți prin vitejii, eroisme, violuri, bătăi, cuțite, furturi și alte alea. Și uite așa, odată Kerenski alungat din fruntea guvernului, Marea Revoluție din Octombrie s-a așezat în Rusia Sovietică pentru mulți ani. Așa credeau combatanții.

Văzând ce se întâmplă, marii bancheri germani, americani, francezi sau englezi s-au gândit să experimenteze "monopolul de stat", că să vază cum e pe pilea altora, pentru că știau, au intuit că dacă trimit lui Lenin o grămadă de bani ăla face dictatură și comunismul se va instala acolo pe mai multe sute de ani. Treaba asta s-a întâmplat pe 7 noiembrie 1917. Monopolul a reușit, Moscova a devenit capitala noii puteri, comunismul primitiv s-a instalat prin toate găurile fostului imperiu țarist, Revoluția din Octombrie a fost rebotezată din Noiembrie, iar femeile din Palatul de Iarnă au fost uitate, deși muriseră cu sutele.

Peste ani, vin alegerile din Statele Unite, 2016. Hillary Clinton s-a gândit că trebuie să aibă și un gând bun pentru alegătoarele femei. De-asta a inclus în programul său, o propoziție care conținea și numele țării noastre, România. Adică: Nu vom fi ca acele femei care nu erau lăsate să avorteze sau cam așa ceva. Americancele s-au simțit jignite că li se pomenește de România, nici nu știau unde e, și n-au votat-o decât în număr foarte mic.

Donald Trump a recunoscut în campanie că, da, mai ciupea de fund câte o fată din gașca Playboy. Și atunci, femeile din America s-au simțit băgate în seamă. Nu mai erau doar cele pe care se pune permanent presiune că fă!!, fă copii, fă!!, ia de spală rufele, fă!!, cumva ceva în pat. Și l-au votat masiv pe Trump.

Analiștii români, care behăie în necunoștință de cauză despre alegerile americane, uită că și femeile din România votează sau participă la revoluții așa cum am văzut că au făcut rusoaicele, și-i dau cu votul antisistem. Și că și la noi va fi la fel. Dar nu ne zic cine e antisistemul. Nicușor Dan? Haida de!!! Se vede pe cămașa lui că-i tot de-acolo.

Nu știm dacă ne-am făcut înțeleși. E-o sâmbătă dimineață nelămurită. Lungă. Mohorâtă. Dar credem că votul antisistem din România nu va putea fi dat decât atunci când vor candida Ion Iliescu, Ecaterina Teodoroiu, Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb sau Arsenie Boca. Na, că tot nu scăpăm de femei.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: