29 noiembrie 2015

Nimfomana cu pojar (Postare ușoară, de duminică)

Celebrul sculptor Oprișor Oleg Orlovski, poreclit de preteni și critici TreiZero, din comuna Uiești, județ Giurgiu, își numise ultima lucrare, un nud din marmură neagră care avea pojar înaltă de un metru, "Nimfomana cu Pojar", din cauză că în cariera de marmură de unde luase materialul i se spusese: Domnule, vă dăm ce vreți, dar să știți că toată marmura are pojar, o boală nouă luată de la oameni și asta este, n-avem ce face. Acum e destul să mai spunem că Nimfomana lui Oprișor devenise celebră, ca și el, și că valora mai multe miliarde de euro, se pare că cam cât bugetul SRI de la noi.

Domnul Vasile Tempteișân, unchiul lui Oprișor, vechi securist, îi spuse: Dragul meu, trebuie să-ți faci testamentul în care să-mi lași mie lucrarea, numai la mine va fi protejată cum trebuie, doar știi. Ca să înlături suspiciunuile și răutățile celorlalte rude, chiamă-i pe rând la consultări, ca să creadă că te interesează părerea lor în privința moștenitorului Nimfomanei și că vei face cea mai bună alegere. Îi sucești, îi îmbrobodești, și când o fi să desfac testamentul, pac, Nimfomana-i a mea și am dat lovitura. Înțelegi?

Veniră, pe rând, nevasta, copiii, mătușile, unchii și nepoții lui Oprișor. Discutară de ceainic, veioză, perdele, dulap de bucătărie, toate alea din marea casă a sculptorului numai de Nimfomană nu. Uitaseră toți. Până acum era cum vroia Vasile Tempteișân.

Nimfomana se făcuse bine, fapt uluitor constatat chiar de medicii de la două spitale: unul din Istanbul, celălalt din Tel Aviv. Se dădu jos de pe soclu, îi trase una în cap lui Tempteișân, îi luă legitimația de securist și plecă în lume. Ajunse la Los Angeles și dădu casting pentru un rol feminin la ultima producție a lui Paolo Sorentino. Premiera filmului va avea loc la New York, loc înspre care ne îndreptăm și noi acum pentru că Nimfomana ne-a trimis invitație.

Privind de sus, din zborul KLM, nu ne pare rău că părăsim România o vreme, pentru că aici Nimfomana ar fi ajuns aici, fiind tehnocrată, ministrul minorităților, ceea ce ar fi fost o cumplită greșeală.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: