19 noiembrie 2015

Everyday is exactly the same

Este deja opt dimineață și trebuie să ne dăm jos din pat. Io ca să tai frunză la câini, Tina Cumva pe la teatru. Fereastra deschisă și aerul rece ne aduc veștile. Sunt rele: Franța s-a închis, Europa s-a închis, Germania zice că Schengenul nu și nu, teatrul Nottara e ca și închis, cinematograful Patria la fel din cauza blocurilor în care sunt amplasate că-s d-alea cu buline, așa că mai stăm puțin și dăm drumul la radio, lăsându-ne afară de sub plapumă doar urechile. Închidem urgent și aparatul, pentru că peste noi se revarsă muzica ușoară românească modernă de prin anii 50. Hotărâm deci să nu ne mai dăm jos din pat până la prânz, atunci poate ne mișcă ceva, aflăm ceva, vine cineva, guvernul face ceva și ne sculăm.

Citim literatura de pușcărie. E destulă, e babană, e cuprinzătoare, adică cuprinde toate aspectele societății: Fotbalul, cărbunii, managementul, domnițele, șuvoaiele, catharsisul, omenia, libertatea, liricul, beșamelul, asta e ceva cu mâncarea un sos ceva, ridichea, că ce hrănitoare e și totuși cât de mică ca aspect, și așa mai departe. Este atât de multă literatură de pușcărie că ai zice că ce s-a scris până acum în România, de la Tăblițele Tărtăria și până la Dan Deșliu e un căcat. Și asta-i nimic pe lângă ce urmează, că sunt și alții la rând pentru gratii. Dar această lectură nu ne-a făcut să ne dăm jos din pat. Mai stăm, poate teveurile, tocșourile lor ne răscolesc și ieșim pe seară pe undeva, mai ales că astăzi avem o mică aniversare. Adică io și Tina Cumva sărbătorim ceva. Aprindem teveurile și așteptăm semnalele numite Gâdea, Rareș, RTV, B1TV, Ciuvică, și ceilalți.

Deja de dimineață știm știrea care va face ocolul tocșourilor, "băieții" au inventat-o ca să avem ce rumega: De mâine, 20 nov, 2015, s-ar putea ca guvernul Cioloș să interzică berzelor să mai aducă copii, cei acreditați cu această misiune vor fi corbii. Înscrieri-le se vor face numai la Antena 3, la domnul Ciuvică. Primul care apare e B1TV: E o hotărâre de guvern pripită și înșelătoare, așa cum e și Tăriceanu, care a zis că nu sprijină, și mai ales este în detrimentul democrației. Păi, ce-ar fi însemnat ca pe teoriștii din Paris să-i fi aduc corbii? La Antena 3, domnul Ursu, gânditor, zice: Domnul Ciuvică, cel desemnat de guvern să strângă cererile este un om serios, dacă corbii nu-și pot îndeplini misiunea copiii îi va duce el. Bogdan Rareș: Excelentă hotărâre a guvernului. Cu corpurile lor minuscule, corbii vor duce la bun sfârșit copiii, pardon misiunea, așa că ne raliem hotărârii, mai ales că domnul Cioloș pleacă mâine la Mangalia unde s-a descoperit o crescătorie de corbi. Pe RTV gagica aia nervoasă zice că a invitat în emisiune un corb. Pasărea apare și are în cioc o bucată de cașcaval. Zice: Tocmai i-am tras țeapă vulpii, ha, ha, ha!!!!

Noi tot în pat. Cerceaful se boțise. Un cearceaf albastru, că Tina a zis ce-i drept: Bă, punem cearceaful albastru să fie ca-n poveștile tale cu Furnica cu plete albastre, Japonezul Albastru, Cotul meu Albastru, Tina Cumva Albastră. Și avea dreptate, zău c-avea.

Denis

2 comentarii:

Lăsați răspuns aici: