După ce scrisese cu destulă uşurinţă voluumul ştiinţific Pat cu Pat, în care demonstra odată pentru totdeauna că un pat de două persoane aruncat de la balcon cade întotdeauna cu partea unsă cu unt pe covorul instalat pe trotuar şi că un pat scufundat într-un foc de circa nouă metri pălălaia el, focul, dizlocă o cantitate de pat egală cu greutatea lui iniţială, pentru că pe parcurs, arzând, patul se mistuie şi foloseşte la ceea ce astăzi noi numim resturi menajere, deci după ce a dat omenirii acest tratat, domnul Lob Ma din comuna Bucşani, jud Giurgiu, se apucă să scrie fenomenala lucrare Berzele.
Ei bine, Berzele, era un nou concept economic de reformă totală a învăţământului românesc şi consta în simplul fapt că nicio barză nu mai avea voie să aducă copii care să nu ştie engleza, vioara, limba română, geografia şi în special geografia ţărilor sărace, Mali, Senegal, în care să nu poată fugi de bună voie, deci copii gata învăţaţi, cu Bacul luat, în felul acesta economisindu-se la bugetul de stat miliarde de euro. Pentru ca aceste miliarde să nu se piardă totuşi, ele vor fi împărţite partidului cu cele mai multe berze pe cap de membru.
Fotografiile care însoţeau acest fabulos tratat de reformă a învăţământului românesc arătau cuiburi de berze dispuse strategic în jurul maternităţilor. Iar procurarea copiilor pentru integrarea în acest modern sistem de învăţământ era simplu: ieşea o mamă cu gemeni pe poarta maternităţii. Barza îi răpea şi zbura cu ei în codru des. Acolo, păsăroiul se punea cu bătaia pe ei până bieţii copii învăţau pe dinafară latina, matematica, fizica sau chimia. Ajunşi ditai găliganii, copiii era distribuiţi la facultăţi. Simplu, colosal tratat, care, află domnul Lob Ma, fu adoptat imediat de parlamentul României.
E linişte acum la domnul Lob Ma în casă. O ceaţă din anii 50 pe fereastră. Un foc în şemineu aducător de veşti triste. Un şoarece zburând printre scaune, aşa că domnul Lob Ma stinse, obosit, lumina.
Denis
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Lăsați răspuns aici: