05 octombrie 2014

La Foişor

E Joia Tineretului în gaşca noastră şi de Joia Tineretului bem bere la terasa Foişor. Pe stânga cum mergi spre centru, pe dreapta cum mergi spre Obor, vizavi de Spitalul Ortopedic. Astfel că e foarte uşor să întrebi în troleu: unde e spitalul de Ortopedie? De ce, vine răspunsul unui individ care te vede ca nu mergi în baston. Păi, pentru că acolo e o terasă cu bere şi sunt invitat la Joia Tineretului. Ajungi cu toţi oamenii din troleu şi până îţi vin pretenii arunci un subiect pe masă, ca să însufleţeşti atmosfera: Bă, da' euro ăsta, de ce e mai mare tot timpul ca leul? Şi încep să se bage: bă, noi n-avem istorie, d'aia, bă, da' nici seminţe de struguri n-avem şi nici fasole cu ciolan nu facem bună. Nu vedeţi că Microsoft ăsta deja se palmează? Că vor să treacă alegerile, ca să-l facă uitat? Vine berea. Da' nu toţi bem bere şi atunci apar vinurile. Şi micii. Nu se fac autostrăzi? Nu se mai fac. Se fac expresuri cu două benzi pe sens, ceea ce ar fi bine, dar în România oricâte expresuri sau autostrăzi ai face, le faci deja depăşite, adică cum zicea Monica Macovei, La referendum, frate, că altfel nu se mai poate.
Terasa se umple încet încet de fel de fel de lume. Unul are o bască şi bea bere neagră, altul e cu gagica căreia i se văd chiloţii şi fundul arătos, că toată cârciuma numai acolo se uită, unul are chelie şi ne aşteptăm cu toţii să-şi toarne berea-n cap. Şi turismul? De ce nu merge turismul? S-a redeschis Gabroveni. Ei şi? E frig afară. Ei şi?
Nu-s prea multe femei la terasă şi asta dezleagă limbile. Bărbaţii mint despre orice. Cu farmec, cu inteligenţă, cu umor. O privire feminină i-ar arunca în beznă, în urâciune sau cam aşa ceva. Şi noi ce facem? Votăm? Cu acoperiţii ăştia? Da' cu cine?
E întuneric deja şi trece ultimul 85. Da, cam aşa ceva, trece ultimul 85 cu un aer de ultima maşină din România. Şi aşa mai departe.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: