07 aprilie 2023

TOȚI ARE DREPTATE

1. Rusia, prin Lavrov, prezidează Consiliul de Securitate al ONU. Dacă tot e cu sancțiuni, Rusia, prin același Lavrov, va prezida și următoarea întâlnire NATO. Precum și rotativa României. Și asta până când Lavrov va cere pensie specială de la statul român. 2. Arsenie Boca: Geamul deschis sabia nu-l taie. 3. Filmul românesc DooGpoopGirl, regie Andrei Huțuleac, este foarte prost. Cu Coca Bloos, Paul Chiribuță, alții. Deci lume bună. În rolul principal, Andreea Grămoșteanu. Dânsa este nominalizată la premiul Cel mai bun rol feminin dintr-un film românesc la ediția 2023 al Premiilor Gopo. Nu înțelegem cum un film foarte prost te poate propulsa la premiul de cea mai bună actriță în rol principal. Și nu e cea mai bună. Credeți-ne pe cuvânt. Mai este în set listul Gopo și actrița Eva Laszlo Bodrogi din lungmetrajul autohotn Apropierea, regie Botond Pusok. 4. Wordspell, site de știri: În comuna Nicolești, județ Dâmbovița, firma National Golf&Country Club va deschide cel mai mare teren de golf din țara noastră. 72 de hectare. Cel mai mare, mai luxos, și deci cel mai scump. Aici, am aflat, rotativa PSD-PNL nu are ce căuta. 5. Celebra actriță americană Eva Longoria, foto, 48 de ani, a declarat pentru Călimara cu Cerneală: Ouăle negre de Paști sunt mai valoroase. Și-alea albe, am întrebat noi. Și alea albe, ne-a răspuns dânsa.
6. Armin Nicoară, excelent sax în diverse formații, este și un împătimit credincios. Dânsul merge anual în pelerinaj la Athos. Dânsul ne-a declarat săptămâna trecută: Drumul pe jos până la mănăstire este foarte periculos. Asta pentru că ni s-a stricat microbuzul. Am fost atacați de coioți. Sălbaticele animale voiau să știe dacă Forța Dreptei a lui Orban, dacă căcatul ăla de partid al Vioricăi Dăncilă sau voma aia de Alde vor face și ele rotativa. Și dacă da, cu cine. Noroc cu câinii care ne urmăreau. Au alungat coioții. 7. RECLAMĂ: Două babe, 106 și 200 de ani, își pilesc dinții rămași. Aia mai mică zice silabisind: Acu-i momentul!. Cea mai mare: Când, dragă, la rotativă? 8. După premiera de succes din Franța (unde e difuzat de CANAL+), noul serial western „Django” va fi difuzat pentru prima dată în luna aprilie și în alte țări europene, inclusiv în România prin intermediul Focus Sat. Producția filmată integral în România e un western cu o distribuție incluzivă, care cuprinde nume celebre precum Matthias Schoenaerts, Noomi Rapace, Lisa Vicari, Nicholas Pinnock plus actori români. O co-producție Sky Atlantic și CANAL+, serialul „Django” este inspirat de filmul italian omonim regizat de Sergio Corbucci (din 1966), un western spaghetti care i-a lansat cariera actorului italian Franco Nero și care l-a inspirat pe Quentin Tarantino să creeze „Django dezlănțuit” (2012). După lansarea din Franța prin intermediul CANAL+, cele 10 episoade vor avea premiera și în alte țări europene, precum România, Ungaria, Belgia, Țările de Jos și nu numai. Regizorii serialului sunt Francesca Comencini („Gomora”), David Evans („Downtown Abbey”) și Enrico Maria Artale („Romulus”). Aceștia au conceput „Django" ca pe un western psihologic, feminist și contemporan. În viziunea Francescăi Comencini rolurile sunt inversate pe fundalul unei societăți în care diversitatea este văzută de unii ca o oportunitate pentru viitor, iar de alții ca o amenințare. Un protagonist masculin care se luptă cu emoțiile sale, un personaj antagonist feminin care se dovedește a fi cea mai înverșunată apărătoare a ordinii patriarhale. Din distribuție fac parte și actori români: Mihai Sandu Gruia ("Sacrificiul"), Gabriel Spahiu, Bogdan Farcaș ("Clanul"), Aida Economu, foto, Claudiu Trandafir, Tiberiu Harsan, Cătălin Constantin Gheorghe, Tobi Ibitoye, Cheherezade Valentine Okotaka Ebale, Beatrice Peter, Linda Platon etc.
9. La Muzeul Municipiului București a avut loc vernisajul expo ‘’Între Gh Gh Dej și Nicolae Ceaușescu. Portretul comunistului în arhivele muzeului’’. Sunt expuse și portretele lui Cozmâncă, Stolojan, Iliescu, Constantinescu, Orban, Băsescu, Nicolaescu, Muscă, Macovei și alții. 10. Eveniment baban pe 28 aprilie curgător:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: