26 octombrie 2016

Horoscop naturist 5

CAPRICORN

Saturnienii sunt potcoviti de marele malefic cu un temperament limfatico nervos, adică închis, tensionat, adesea inclinat catre depresii. Ii salveaza umorul sec, care trebuie cultivat pentru ca este un remediu excelent împotriva încărcării nervoase la care semnul este predispus. Sedentarismul de care sufera multi capricorni le poate accentua starile negative. Moderati din fire, capricornii sunt mai degraba anorexici,
decat rubiconzi si pot pierde usor cateva kilograme in conditii de stres.

In corpul omenesc, Capricornilor le corespunde scheletul osos in general, cu accent asupra genunchilor, care se înțepenesc cu mare usurință. Pielea este guvernata tot de Saturn, iar dinții si măselele cad tot in curtea lor, deoarece semnul pierde mult calciu din organism.Lipsa de
exercitiu duce la atrofierea incheieturilor, ceea ce poate duce in timp la diverse tipuri de scleroza. Tot din sedentarism decurg si atrofia musculara si reumatismul articular. In cazuri extreme se poate instaura paralizia. Scleroza atinge adesea nervul auditiv, ceea ce poate duce la surzenie, iar pielea este de cele mai multe ori uscata, cu tendinte de descuamare. Eczeme de multe tipuri pot sa apara pe un fond de stres prelungit, iar in cazuri mai rare psoriazisul. Ceea ce este remarcabil este cat de rezistenti sunt Capricornii la boli, mai ales la cele cronice. Paradoxul acestui semn este ca tinde sa fie extrem de bolnavicios in copilarie, iar sanatatea se fortifica pe măsură ce înaintează în vârstă.

Alimentele cu un efect imediat reconfortant asupra Capricornilor sunt cele care contin amidon: cartofi (ca si alt semn de pământ, cel al Fecioarei), pastele, maltul, ovazul, cele care contin fier - ca sfecla rosie si spanacul - si ciupercile de padure, in mod special hribii si mănătârcile. Fructul ideal pentru Capricorn este gutuia.

Plantele aromatice si medicinale in afinitate cu Saturn sunt: cânepa, tataneasa, matraguna (daca Socrate era Capricorn, cupa de matraguna i-ar fi facut bine) si vinetelele (sau floarea-graului). Mirosul discret de panselute, de vita cățărătoare și amaranthus are un efect deosebit in aromoterapie. Remediile homeopatice de baza sunt: Plumbum, Iris vesicolor, Silicea. Saturnienii se refac cu ajutorul vitaminei C si L1.

VARSATOR

Excentricii copii ai lui Uranus au un temperament nervos cu coloratura bilioasa. Asta inseamna ca acumuleaza cu usurinta stresul, mai ales stresul mental, si au probleme in exteriorizarea starilor de nervi si se inchid in ei, devenind ursuzi. Acest semn fix de aer are o adevarata predilectie pentru răcoare si tinde sa se imbrace prea usor când afara este frig, iar de-aici i se trag multe belele. Pentru a se motiva sa faca exercitii fizice, Varsatorii trebuie sa urmeze un program creativ, nu repetitiv sau bazat pe rutina.

Varsatorul guverneaza circulatia periferica la nivelul gambelor, incheietura gleznei, sistemul nervos simpatic, cortexul cerebral si nervul spinal. Problemele de sanatate la care se pot astepta uranienii sunt, in primul rand, de ordin nervos. Glumind, Linda Goodman scria: "Varsatorii furnizeaza 70% dintre nebuni si 70% dintre genii" (care nici ei nu sunt prea normali - n.r.).

Oboseala nervoasa, starile de depresie si angoasa pot duce la spasmofilie. Toate afectiunile sistemului nervos central cad, de asemenea, in ograda uranienilor (encefalita, tumori, Parkinson si nevroze obsesive).Varicele si arteritele sunt rezultatele proastei circulații periferice.Varsatorii sunt predispusi la accidente violente.

Cel mai indicat aliment pentru Varsatori il constituie fructele de toate felurile: fructele exotice precum kiwi, mango si fructul pasiunii, iar fructele uscate - caise, curmale, prune sau mere - ii ajuta foarte eficient sa-si recupereze energia nervoasa. In aromoterapie, esentele florilor de pomi fructiferi si discretul parfum al orhideelor au efecte remarcabile.

Plantele aromatice si condimentele benefice pentru uranieni sunt cele cu gust si miros foarte pregnant, cum ar fi ardeiul iute, piperul alb sau negru sau curry. Remediile homeopatice sunt Uranium si Phosphorus.

Toate vitaminele din complexul B au un efect tonic si binevenit asupra sistemului nervos al Varsatorilor.

PESTI

Razele lui Neptun ii inzestreaza pe nativii din Pesti cu un temperament limfatic, care poate îmbrăca orice alta coloratura temperamentala, semnul fiind eminamente adaptabil, reusind sa se integreze in orice mediu social. Hipersensibilitatea neptuniana este difuza, ei intrand in rezonanta pana si cu cele mai nesemnificative detalii din mediul inconjurator, cum ar fi temperatura, zgomotul de fond etc. Orice disonanta a mediului le poate provoca simptome fizice, dar acestea nu sunt rezultate ale ipohondriei, ci simptome psihosomatice, cat se poate de reale. Se poate ajunge la situatii cu adevarat grave, pentru ca Pestii sunt rareori activi, deci sunt receptori empatici ai lumii inconjuratoare si le lipseste agresivitatea naturala. Nevoia de-a se izola de stimuli neplacuti ii face pe multi dintre ei sa serefugieze in alcool sau droguri si devin foarte repede dependenti.

Neptun stapaneste labele picioarelor, intregul sistem limfatico-gangl ion ar si tesutul reticulo-endotelial.Vitalitate a Pestilor este îndeobste scazuta, ceea ce de multe ori se datoreaza abuzului de alcool, tigari, sedative, tranchilizante sau droguri.

Faptul ca organismul lor are tendinta de-a retine toxinele înrăutățește situatia, ceea ce impune necesitatea de-a avea un regim alimentar foarte
echilibrat si de-a consuma suficiente lichide pentru a-si mentine organismul detoxifiat. Până si la medicamentele prescrise de medici, Pestii pot avea reactii inexplicabile, de aceea se recomanda evitarea, pe cat posibil, a medicamentelor produse pe cale chimica.

Pestii ar trebui să mănânce alimente cu un înalt conținut de lichide, cum ar fi pepenii, dovleceii, castravetii si salata verde. Plantele medicinale si aromatice corespunzatoare neptunienilor sunt florile de tei, cicoarea și mușchiul de copac.

Principalele remedii homeopatice recomandate Pestilor sunt: Tabaccum, Coffea si Petroleum

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: