27 octombrie 2016

Băieții de oraș, Valea Mută și paznicul cu cazier

Ne mai uităm și noi la televizor. N-ați crede. Dar suntem în rând cu lumea și luăm telecomanda și zapăm, zapăm, zapăm până ne stabilim pe adormitoarele emisiuni ale TVR 1 pe care trebuie să le plătim din nou din banii noștri. Că așa-i în toate țările.

Vedem pe HBO Valea Mută. Nu știam că e serial românesc, dar de cum s-a deschis genericul am văzut imediat că e de-al nostru. Un thriller mai neobișnuit. Au loc trei crime la o cabană unde doi prieteni, 17 ani, fac o mică petrecere. Niște gagici, chestii. Mama unuia din băieți, Elena Zamfir, este o celebră procuroare, interpretată de Rodica Lazăr. Rigidă, fără umor, insensibilă, fără gesturi de oameni, adică niciodată nu se scarpină când cercetează ceva, nu se îndoiește de mașina nu știm care, adică joacă necredibil, neobișnuit și neconvingător. N-o crezi. Băieții văd crimele și nu spun nimic, ca să nu iasă la iveală că unul dintre ei este homosexual??? Sau așa crede el. Poliția ia ea cazul la mână, dar ce te faci cu presa? Ce spui la media? Că trei crime nu-s de colea. Și procuroarea iese la presă și zice ceva. Cum nu se face, în România, în realitate. Cu niciun caz. La noi poliția e mută. Și băieții mai vorbesc între ei, mai găsesc un pistol până schimbi canalul. Theodor Șoptelea, Vlad Bălan sunt degeaba. Regia Marian Crișan, omul cu eșecul de lung metraj Rocker. Ajungi la fluturii de pe National Geographic și rămâi.

Încercăm și cu Băieți de Oraș de pe Antena 1. Mihai Bendeac e-n toate. Că regie, că roluri, cu cutare, cutare, fără pic de umor. Mai sunt pe acolo Vlad Măgulin, Micutzu, Anca Dinicu, Lorena Luchian, Doina Teodoru. Buni, dar degeaba. Bendeac rade tot. Și n-o face bine pentru că neavănd dicție nu se înțelege ce spune. Păcat. Schimbi și dai de dl Iohannis. De președintele nostru.

Domnul Iohannis zice ceva de un paznic. Că el nu se poate angaja, paznicul, fără a i se cere cazier. Era cu bătaie la Dragnea. Dar noi știm că se poate. Așa că l-am căutat pe paznicul la care făcea referire președintele și l-am găsit la Costinești. Personaj real. Zice: Nu, domle, în bazar te angajează fără niciun cazier. Toată vara. Că iarna nu-i nimeni pe aici, nu găsești nimic de muncă în Costinești. Poate la Mangalia, Constanța. În sfârșit, ce spui dta e adevărat, nu ne trebuie nicin cazier, dar nici nu păzim nimic. Doar ne uităm la gagici, mai ciordim ceva, și-n restul timpului behăim prin stațiune după câte o sută de lei. Și bănuiesc că așa fac toți paznicii din țară. Du-te și vezi. Da, așa să faci.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: