25 octombrie 2016

Condurii generalului

De ziua Armatei Române, generalul Manole Ben Manole fu invitat la balul de la Centrul Militar. Fastuos, colosal, magnific bal. Miniștri, mareșali, împărați, regi, cucoane de ofițeri, grași, burtoși, de toate. Se bea, se spuneau secrete militare, se atacau țări în imaginația unora, coniac, vin de 300 euro sticla, salam scump, păsări fripte și totuși generalul teabuia să plece acasă, pe Neajlov. Își lăsae nevasta singură, pe Florica Ben Florica, pentru că avea de lucru cu adjunctul său, generalul cu două stele Costache Ben Costache. Pe trepte, la ieșirea din sala de bal, generalul găci un condur de aur nr 35, dar nu era de aur, era dintr-un lemn aurit, ceva nemaivăzut, lucrat de unul din cei mai buni cizmari din Italia. Că se știa că Italia, mamă, mamă. Al cui o fi condurul? Să caut, să văd, poate-i găsesc proprietarul.

Urșii grizly și carpatin erau adunați la Hotelul Împăratului din Sibiu. Discutau acordul cu Canada. Dacă să-l ratifice sau nu. Bă, zise unul, șef al corului urșilor din Moscova, noi nu vrem acordul, că canadienii ăștia ba vorbesc franceza, ba engleza și noi nu pricepem o iotă și cum o să aflăm când e liber la femei? Bă, zise altul, care avea o căciulă de veveriță pe cap și o sabie de aur în laba stângă, bă, nici noi nu suntem de acord, pentru că mierea canadiană nu-i mai bună ca cea românească pe care o putem fura de pe șoselele dinspre mare, spre Constanța. Când să se ia la bătaie, intră generalul. Al cui e condurul ăsta? Urșii se uitară la lucrare, plescăiră a admirație și spuseră: E al lui Muma Pădurii. Stă după dealul de acolo.

Muma Pădurii îl primi pe general aproape goală. Îi făcea farmece. Erotice. Dar generalul îi smulse un picior și probă condurul. Nu-i venea, pentru că Muma Pădurii avea 40 la picior. Nu scăpă așa ușor și făcu o repriză de dragoste cu Muma, apoi își luă condurul și-o șterse.

Florica Ben Florica citea un tratat de Constituții mondiale căutând rolul adulterului în viața cât mai multor popoare. Probă condurul. Nu-i venea, n-avea piciorul așa mic. Spuse: Da' de ce nu-l probezi tu, Manole, poate-i al tău? Lui Manole îi veni perfect. Uitase că avea ambliopism sever degenerat la ambele picioare, iar asta se traducea în faptul că la un picior avea nr 35 la pantofi, iar la celălalt 44. Florica era nervoasă că fusese deranjată. Luă condurul și-i dădu lui Manole cu el în cap. Cuiul tocului i se înfipse generalului în frunte, rămânând cu el în frunte pe viață.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: