05 octombrie 2016

Greierele și furnica

Greierele stă la geam, fumează trabuc și se holbează de zor, poate trece furnica. Furnica cea bogată. Aia care a muncit toată vara, a vândut și acum e plină de aur. Stă și stă și-și mai aprinde un trabuc, pentru că furnica întârzie. Este la bancă, să schimbe dolarii și euroii în lingouri de aur. De cum ar vedea-o în capul străzii, greierele și-ar lua vioara și s-ar pune pe cântat celebra melodie Pas cu Pas. Furnica ar începe să danseze, ar scăpa aurul pe jos, iar greierele nostru, dintr-un salt, l-ar lua și ar dispărea în lanul de mere de pe marginea drumului. Bun planul, dar furnica nu se arăta și pace. Și-atunci? Păi, și-atunci, greierele ar trebui să pună în aplicare planul B. Care zicea că să atace banca. Dar badigarzii? Niște unii mari, care l-ar călca în picioare. Atunci mai bun e planul C, care zice că să se transforme în urs. Și cine s-ar mai pune cu el? Se dădu de trei ori peste cap și se transformă în urs.

Un urs uriaș lipăia pe Lipscani. Cânta Pas cu Pas și intra la BNR. Dădu cu pumnii în dreapta și-n stânga și o văzu pe furnică. Era plină de aur. Cam câte un kil pe fiecare picior. Să zicem că erau o sută de kile. Ursul începu să cânte și mai tare și pe furnică o apucă dansul. Scăpă pe jos tot aurul. Ursul luă suta de kile de aur și o hali, ca nu-l vază cineva cu averea în spate ieșind din bancă. Muri instantaneu, fiind primul caz de gastrită auriferă din medicina modernă românească.

Cei 7 magnifici, în frunte cu Denzel Washington, treceau pe Lipscani. Văzură ursul murind de gastrită auriferă. Luară aurul și Denzel zise: Acum că suntem plătiți regește, hai să apărăm un sat. Păi, pe care? Și dădură cu banul. Banul o luă în sus, și tot în sus și nu se mai întoarse niciodată.

Cam așa ceva.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: