14 iunie 2022

DRAGOSTE ȘI CORUPȚIE LA TEATRUL DE COMEDIE

În primăria domnului Vasilescu, locație generic pentru toate primăriile din țara noastră, lucrurile se întâmplă ca la carte, ca în realitate: Domnul primar Vasilescu, Bebe Cotimanis, are o idilă extraconjugală cu secretara Elvira Surdu, Monica Davidescu, foto 2.
Până aici nimic nefiresc, secretarele sunt îndeobște mai mișto ca nevestele. Dar zburdălnicia ineditului cuplu, și implicit a primăriei, este perturbată de o directivă sosită pe adresa autorității locale prin care aceasta este abilitată să ofere gratis locuințe unor oameni nevoiași. De aici încolo intră în scenă doritorii: Tudorică Bragadiru, un actor sărac fără spațiu locativ ca să spunem așa, și Florăreasa, care vrea casă pentru fiica ei din Germania. Șirul șpăgilor și intervențiilor este condimentat de autorul Candid Stoica și cu personaje care dau credibilitate poveștii, astfel că apar și soția lui Vasilescu, astrologul, o tânără jurnalistă, fiul primarului, și organele de control sosite, desigur, mult prea târziu. Ca în realitate cum spuneam în debutul materialului. Candid Stoica are umor și ne prezintă lucrurile cu seriozitate și ironie, reușind să creioneze câteva roluri de excepție. Pe măsura textului este și jocul actorilor Monica Davidescu, Bebe Cotimanis, Florentina Tănase, Mircea Constantinescu, Doina Ghițescu, Petre Moraru, Florentina Tănase, Andrei Necula, Coca Zibilescu, Adrian Fetecău, Cristina Ctinescu, Cristian Moțiu și Nae Alexandru, foto 1.
Regia aparține autorului iar spectacolul lectură Dragoste și Corupție a avut loc în sala mică a Teatrului de Comedie, în ziua de 1 iunie, a.c. Publicul a fost pe măsura piesei: de calitate, foto 3, iar la finalul ei au luat cuvântul domnii Dinu Grigorescu, Vlad Leu, Adrian Fetecău, Radu F. Alexandru și doamna Marilena Dumitrescu. Din câte știm, domnul Candid Stoica își încearcă de câțiva ani norocul în teatrele profesioniste. Se pare că până acum n-a avut loc în niciun repertoriu. Poate acum. DENIS DINULESCU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: