01 iulie 2020

Republica LA ŢARĂ 1


Foto wkp

Încet, aşa cum le-a trebuit să asimileze stiloul pe care tot ei l-au inventat, românii, goniţi de pandemie, de feţele avocaţilor poporului, de valurile Elenei Udrea sau de minciunile cu relansarea economiei, românii deci se vor muta la ţară. Va lua fiinţă astfel o nuă entitate statală: Republica LA ŢARĂ. În casele din noua republică, vezi foto, îşi vor pune mai întâi televizoarele ca să fie la curent cu ce zic Gâdea şi Câţu, că numai ăştia vorbesc. Apoi, cele două camere din fundul curţii, foto. Şi gata. Sfatul familiei format din mama, tata, Orban, Vulpiţa, Capatos, Firea şi Nicuşor Dan vor împărţi trebile noii republici în care vor fi curând mii şi mii de case. De văi. De economii care duduie. De floarea soarelui. De on-line. De medicamente contra prostatitei sau de lapte ca la ţară.


Noua Republică nu va avea nevoie de guvern, de minştri, de ANAF, de NEANAF, de Liga 1, de Tolontan sau Puric, ca să nu mai spunem de un prim ministru. Nu. Va fi deajuns să numească dintre ei o Cumnată. Cumnata trebuie să fie din Pădurea Uieşti, judeţ Giurgiu, şi să se priceapă la toate, dar mai ales la achiziţii. Republica are nevoie de un creion pentru Gazeta de Perete? CUMNATA va achiziţiona unul cu cinci bani şi-l va vinde noii republici cu un milion de lei. Vă daţi seama, că la banii ăştia, creionul nu se va termina niciodată. Dar vor trebui două sute, pentru că trebuie să scrie şi ciobanul la oi, şi hoţul la furat, şi ăla de-i plăteşti telefonul şi ăia de la Godacul din Bolinitin. În felul acesta, CUMNATA, va achiziţiona trei portavioane care să plutească pe Neajlov, două terenuri de fotbal pentru cei 300 de locuitori ai noii Republici LA ŢARĂ, precum şi un milion de ouă pentru o omletă uriaşă care ar putea fi exportată, în felul acesta nemadeschizându-se restaurantele noii formaţiuni statale.


Viaţa din nou Republică va decurge liniştit. Când vine seara, Cumnata stinge lumina şi toată populaţia ţării se va uita la televizor la Stelian Tănase. Dimineaţa, Cumnata va aprinde lumina. Astfel vor putea fi văzuţi Tătaru, Rafila şi Vela aducând noul drapel al Republicii La Ţară, vezi foto. Îl vor pune în mijloc. Îl vor pune pe bancnote, pe ştranduri. Îl vor pune pe stadioane, pe farurile de la Marea Neagră, pe cuirasatele cu piraţi moderni şi corupţi, pe tabletele on-line şi pe europarlamentarii români de la Buxelles.

Va urma un banchet cu CUMNATA, care va împărţi banii de măşti, de gaze, de transelectrica, de fotbal, de şcoli, de wc-uri în fundul curţii. Până târziu, până târziu în noapte.

Va urma, D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: