27 iunie 2019

Femeia cu cuţitul în spate

Manuelei Crâmpei din Mârşa, judeţ Giurgiu, nu-i plăceau mazărea cu carne, studenţii netunşi, portocalele albastre, pâinea întărită ptin metode moderne, gledul purpuriu, muzica tare, dar dacă era Beatles mergea tare de tot, cireşile cu miros de mere şi multe altele, atât de multe că s-ar putea face o intervenţie în Parlament. Dar nu de interveţie avea nevoie, aşa că s-a făcut pictoriţă, s-a pictat cu un cuţit în spate şi a început să circule pe Neajlov. Vezi imaginea.


Foto: G.G., Conacul fotografilor.

O zi aşa, alta tot aşa. Apoi, Manuela şi-a luat un palet şi a început să plimbe tabloul pe Neajlov. În sus şi în jos. Acum este în pădurea Uieşti şi o veverită a întrebat-o scurt: iubeşti? Apoi, în lunca Neajlovului, ariciul dnei Tina Cumva a întrebat-o: ce faci cu cuţitul. Zmeii vin pe seară după munca la Mârşa, acolo unde se asamblează biciclete AK47. Înţelegeţi?

Trecuta-u anii. 50. Tabloul tot pe Neajlov. Fusese văzut de milioane de turişti. Din mulţime cineva i-a runcat un braţ de trandafiri. Manuela şi-a dat seama în clipa aia că, decât să umble golă pe râu, mai bine se îmbracă în trandafiri şi de vine Zâna Trandafirilor. Aşa a făcut.

d.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: