13 mai 2017

România 100

Noua platformă politică a dlui Cioloș se numește România 100 și nu 101 sau 102, pentru că treaba cu zerourile este verificată în timp ca fiind eficientă, virulentă, atractivă, de efect, cu impact și cu schimbări majore în politică, sport, literatură sau societate. Amintiți-vă, de exemplu, de făina 000, zisă și trei nule, cu care făceai numai lucruri de calitate: unt, cafea, ciorbă de perișoare, iar unt, iar ciorbă de perișoare, musaca, cocă de cozonac, cocă de cozonac cu rahat, șepci, roșii la cuptor sau îți dădeai pe haină cu zerourile și păreai îndrăgostit. În cazul actualei platforme politice s-a început cu două zerouri și se va ajunge la trei, patru sau chiar cinci nu mai mult, pentru a împiedica o nouă denominare.

Ce ne-a făcut pe noi să ne înscriem la nr 99 în această platformă? Nu stăteam noi bine în leagănul vârstei? Nu număram noi stelele de pe cer în liniștea serii din curtea pe care o avem la țară și în care latră Bilbao? Ba da. Dar ne-a atras unul din punctele enunțate timid în platformă: România pe calea bunăstării. Iar noi suntem partizanul bunăstării cu orice preț. Nu a noastră, să fim bine înțeleși. Ci a celorlalți: Oprescu, Oprea, Năstase, Văcăroiu, Mitrea, Ponta, Dragomir, Țiriac, Orban, Antonescu, Dragnea, Olguța, Țuțuianu, Coldea, Macovei, Geoană, Copos, și lista ar putea continua cinci zile și e puțin. Pentru că mult mai mulți oameni din țara asta merită bunăstare cu carul și cu asta basta.

Ne-a mai atras în acest partid faptul că nu e făcut de securitate. Se vede după cifra 100 că, dacă aparținea SRI atunci cifra era încifrată, să nu se prindă nimeni, ar fi fost România 2015 sau 0011, un număr de telefon 040 722 cutare cutare sau naiba știe mai cum.

Ca membru al România 100, ne permitem o sugestie pentru programul economic al formațiunii: noile piste de biciclete din București, în valoare de 2.000, două mii, de km, să treacă pe sub toate balcoanele și, înarmați cu bidinele, cicliștii, ba chiar și pietonii, să vopsească în culori tinerești fațadele, porticurile, porțile, statuile, ușile și ferestrele care le ies în cale pe traseu. Apoi, să vină juriul de la primărie și să-i dea premiul cel mare, de 100.000 euro, o sută de mii, lui Mihai Buculei, cel care face aripi în toată țara știm noi de ce.

Ne-a mai atras în România 100 și faptul că ne permite să sărim de la una la alta. Așa că sărim la Ion Țiriac, care, zic ziarele măi, măi, că a fost racolat turnător de securitate, dar lui nu i-a plăcut și s-a retras sau a fost retras pentru că turnătoriile lui erau de doi lei. Bun. Nouă ne-a plăcut doar faptul cu retrasul. Adică intri și te retragi când vrei tu, nu? Se pare că da, măi, măi, măi!!!

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: