03 mai 2017

Impozitul pe gospodărie

A venit primăvara. Polenizarea e-n toi, furtul de lemne așișderea, margaretele se înmulțesc pe pereții unor pensiuni inutile, TAROM dă faliment pe zi ce trece, ca și Grecia, cârciumile din sate prosperă, e ziua mondială a libertății presei, ocazie cu care presa de la noi minte mai mult ca niciodată și, în sfârșit, românii se pregătesc de plata impozitului pe gospodărie. Își ascund femeile în păduri, gondolele în hambare, animalele în fântâni, copiii prin wc-urile din curtea școlii, iepurii prin miriște, sania în pod, mașina în talcioc și se duc cu mâinile în buzunare la fisc și zic că n-au nicio gospodărie. Neexistând, în România, nicio evidență corectă a milioanelor de gospodării, Fiscul nu știe ce să facă și atunci gospodarii se întorc la treburile lor: iau meditații la fizică, se uită la baba Mihaela Rădulescu, fură măgarul vecinilor, se dau cu căruța pe patinoar și așa mai departe. E totuși primăvară și totul este posibil.

S-a inventat aparatul de citit gândurile. Ți se aplică niște conductori pe cap, se dă drumul la curent și pe un ecran fie că ești amantul Angelei Merkel, fie politician în ALDE, fie vameș cinstit pe granița de vest a țării, fie slujbaș la primăria capitalei, fie preot care te chiamă la spovedanie ca să aibă ce turna, fie fotbalist plătit de echipa adversă apar gândurile tale corecte: nevasta vecinului, fuga de ANAF, furtul roții mașinii vecinului și așa mai departe. România va cumpăra pentru tot parlamentul asemenea năzdrăvănii.

Turcii nu încap în UE. Deocamdată. O vor cuceri. Din surse aflăm că se pregătesc asediul Vienei, pașalâcul Albaniei și al Serbiei, înăsprirea birului pentru Moldova și Țara Românească, chemarea lui Iohannis la Stanbul, mărirea haremului sultanului Erdogan cu 5.000 de românce, cucerirea Budapestei, construirea unei uriașe tocilării la Zimnicea pentru săbiile ienicerilor și izgonirea internetului de pe meleagurile Antaliei, Anatoliei, Asiei Mici și litoralului Mării Negre.

Gala de modă Met, 2017, la NY. Fabulos.

Astăzi, de ziua mondială a libertății presei, în media românească ni se spune: Olguța Vasilescu a zis ceva, Tăriceanu nu vrea aia, aia și aia, a fost prădat Castelul Huniazilor, Putin și Merkel, Trump în vizită la Phenian, și multe, multe alte gogomănii.

Oile românești care au scufundat vasul de spionaj rusesc în Bosfor au declarat: Cu noi, cu românii, totul este posibil, pentru că mâncăm prea multă varză.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: