09 mai 2017

Macron en marche, Iohannis pas cu pas, că-i tot aia

Apa fierbinte din cadă a aburit serios baia. O lene adâncă l-a cuprins pe Manole Ben Manole care este instalat până la gât în clipocitul apei. La radio, ceva știri. Generalul dă mai tare, zice: .....Emmanuel Macron care a condus mișcarea En Marche.... Apoi: Fierul vechi din România se fură .... Stinge. Întinde alene mâna după burete. Gândește: Ce se cacă ăștia cu timpul lor? Timpul nu este un critic bun. De ce să-mi zică ăștia de Constituția mea că o va judeca timpul? Mai gândea: România nu mai are nici vară, nici iarnă, nici morală și este condusă de niște impostori... Pe ultimile gânduri intră Florica Ben Florica, nevastă-sa, care îl auzi. Ce spune la radio? Nimic. Zice că Macron a câștigat cu En Marche...Dar io zic că-i la fel, e tot aia cu Pas la Pas al lui Iohannis...Nu vezi? Ce, Franța asta e mai dihai ca noi? Noi avem telemea mai bună. Covoare. Că dacă vrem facem covoare zburătoare mai performante decât elicopterele lor, înțelegi? Depinde de planuri. Franța are unele, noi altele. Ale noastre sunt mai pas cu pas, asta a vrut să spună crainicul, zice femeia și se băgă în cadă cu Manole. Planurile ca planurile, nu toate ies și atunci schimbi planul? nu, ci calea de acțiune. Uite, nu ne-a ieșit cu Europa și acum am schimbat vitezele, suntem într-a doua. P-ormă se strică accelerația, că nu poți merge tot timpul cu a doua și rămânem pe loc. Nu te mai prosti. Hai să ieșim din cadă și să ne facem treaba. Ai pregătit uneltele? Da.

Amândoi în curte cu schițe în față. Sapă, ridică pământul toarnă beton, apă, ciment. Și din nou: sapă, ridică pământul, toarnă beton, apă, ciment. Și tot așa de vreo trei sute de ori până e gata un monument. Se depărtează și privesc ce-a ieșit. Monumentul, înalt de patru metri, lat de zece reprezintă un morman de bani. Pachete, pachețoaie, saci, lăzi, gropi, geamantane pline cu bani. Generalul ia atunci un topor și scrie pe monument: Banii neconfiscați ai infractorilor români.

Din nou în cadă ca să lepede de pe ei sudoarea muncii. Apa e călâie, dar se înfierbântă repede. Florica îl dă cu săpun pe general. Manole o dă cu săpun pe Florica. Ai făcut burtă. Și tu. Ce vrei, la 60 de ani? Și-ntre picioare nu mai ai nimic. Numai la asta te gândești. Dar la ce? La En Marche, la Pas cu Pas, la bani. Unde ai ascuns banii? În monument. Nu-i va găsi nimeni niciodată. Niciun Fisc de pe fața pământului. Cât avem? Suntem miliardari. Și pentru copii? Oho!! Lor nu le dăm bani, le facem câte o firmă de fezabilitate și de consultanță și nu vor avea treabă toată viața. Îți cade părul de pe piept. Ție sânii. Mai dă drumul la radio, poate mai zice ceva. Dau.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: