23 mai 2017

De-a diversitatea


Marșul diversității, Stockholm, iulie, 2016

Foto Tina Cumva

Diversitate este atunci când dacă ei, în vestul Europei și lumii, au autostrăzi și noi nu, la București iese în stradă un grup de protestatari cu cruci, băști și pancarte pe care scrie Cum să ne creștem copiii și zic că la noi așa este tradiția și n-ai cum să te pui cu ea.

Dar diversitatea mai este și când noi avem wc-ul în fundul curții, în care din când în când mai moare câte un plod, iar ei, acolo, în lumea civilizată au câte două wc în apartament. Așa că și în acest caz, la București apare un grup de protestatari susținuți de preafericitul Daniel, grup care behăie că la noi așa e tradiția și n-ai ce să-i faci în ruptul capului.

Diversitatea este atunci când la noi se fură ca-n codru și țara a început să se depopuleze. La ei e la fel, dar se fură mai mult, mai deștept și țările lor se umplu de emigranți inteligenți din România. Și în acest caz, la București apare un grup de 100 de oameni care protestează în numele tradiției româneși, legendară ea dacă ne referim doar la furt.

Dar diversitatea mai este și atunci când arunci din două-n două zile câte o fumigenă gen SIPA, fără nicio valoare. La ei aceste fumigene s-au consumat acum 100 de ani sau chiar două și erau folosite la metroul londonez care a uimit lumea pe la 1850 când a fost construit. La noi, din cauza acestei diferențe, apare un grup care protestează de zor împotriva corupției, împotriva a ce-a zis bona lui Mutu, pentru că fumigena din Londra nu e tradițională ca a noastră, nu e nici de mâncat, nici de șutit, că ce să furi de la SIPA? Un dosar? Ca să faci ce cu el?

Vor trece anii, nu mulți, și România va fi nevoită să aprobe, să dea okei legii diversității. Că așa e trendul european: că familia poate fi formată și din doi bărbați sau două femei. Na!! Și-atunci, grupul de protestatari își va băga crucile în cur, și va fi împotriva a altceva, după cum li se va spune de la garnizoană.

Fotografiile din material sunt făucte la elegantul marș al diversității din Stockholm 2016, la care au participat aproape un milion de oameni. Poftim? Ne-am uitat după grupul de cruci din România, dar era prea multă poliție și nu s-a arătat. Economic, din acest marș Stockholmul a câștigat câteva miliarde de euro. Na, poftim!!

Denis.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: