05 iulie 2016

Un superb proiect de țară: DENOMINAREA

Cât era Anglia în UE noi, românii, nu puteam avea niciun proiect de țară serios. Să luăm de exemplu forța aburului. Invenția românească era foarte simplă: Se aduna aburul scos de oameni pe gură iarna, se aduna în niște lăzi mari, iar vara i se dădea drumul și astfel se puteau pune pe roate mecanisme agricole. Dar chestia cu aburul o făcuseră englezii, de mișcau cu el locomotive și corăbii, deci superba noastră invenție era de căcat. O alta a avut aceeași soartă: Se dădea tuturor românilor câte o lopată și se săpa de la Marea Neagră la Iași Canalul subteran Mânecii, ca să deviem circulația vest europeană pe la noi cu imense beneficii turistice. A fost și această frumoasă propunere un eșec din cauză că Canalul Mânecii unește doar Franța și Anglia, iară nu România și Moldova, iar proiectul de țară respectiv a fost abandonat.

Acum, România are oportunitatea unui proiect de țară nemaiîntâlnit. O asemenea ocazie se ivește odată la o mie de ani. Să nu-ți stea niciun englez în cale este de vis. Astfel că, autoritățile s-au gândit la Denominarea Populației României, DPN. În așa fel încât, fiți atenți, dacă tăiem patru zerouri din 18 milioane rămânem cu 1.800, una mie opt sute de români. Denominarea leului a fost un succes, așa va fi și cea a populației. Gândiți-vă ce ușor ar putea fi împărțiți acești o mie opt sute de români: Cinci la Constanța, Duda la Câmpina, Margareta la Pitești, Dragnea la Iași și Teleorman și așa mai departe. Propunerea noastră, adresată președintelui Iohannis și CSAT are calcule serioase, un plan gândit minuțios pe etape aeriene, navale, sociale și fotbalistice. De exemplu, dăm doar unul ca să nu plictisim: Un navigator român din Caransebeș le are și cu fotbalul, și cu Arsenie Boca, și cu cateringul, și cu spațiile mici, și cu smerenia, dar și cu pusul mierii la borcan. Atunci dânsul este numit ambasadorul României la Paris. Un ultim exemplu, ca să nu supărăm pe nimeni: Un navigator din Caransebeș vrea să nască două fete. Omul cu Denominarea vine la el. Îl întreabă: De ce două. Una nu ajunge? Navigatorul plânge două zile și atunci este repartizat la inundațiile din Vaslui. Simplu, eficient. Cititorii care susțin Denominarea ca proiect de țară, propus de noi, să ne scrie. La o sută de mii de semnături, aceasta va deveni realitate.

Doamna Primar General, Gabi Firea, calcă în sfârșit cu dreptul. Vrea să interzică toate evenimentele stradale care ne fac să țopăim degeaba prin București doar că să încurcăm circulația. Aceste evenimente pot avea loc pe terenuri virane din Bolintin, Ciorgârla, Pantelimon și așa mai departe. S-o ajute Dumnezeu să-i aprobe Consiliul Capitalei această hotărâre, ca să nu mai stăm cu mașinile duminică de duminică câte trei, patru ore blocați până trece un maratonist care nu are ce face p-acasă.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: