25 iulie 2016

Bazaconii

Auzind că Verizon vrea să cumpere Yahoo pentru 4,8 miliarde de dolari, cetățenii satului Teișor, județ Giurgiu, s-au strâns la primărie. Și io am adresă de yahoo, zise un tânăr de 12 ani, candidat la școala de corecție. Și eu, zise vânzătoarea de la magazin. Ba chiar și eu, zise preotul Mărgărit cu o cruce uriașă în mână. Și asta înseamnă că din tranzacția asta ni se cuvine cam jumătate. Se duseră la Protecția Consumatorului pe județ. Protecția era la masă în Giurgiu, acolo pe malul Dunării unde are ciorbă de pește. Ce-i cu voi? Vrem și noi niște bani din tranzacția coloșilor americani. Ați înebunit? O să calculăm cât vi se cuvine și banii îi dăm la pensii speciale, la SRI, și la indemnizații de merit prin uniuni. A cui a fost ideea? Cel care a făcut un pas în față, de fapt mai mulți, a fost arestat și trimis în piața Taxîm din Istanbul ca să-l dea jos pe Erdogan.

Domnul Ninel Georgescu din Uiești, județ Giurgiu, își zicea Lenin. De fapt așa se și citea Ninel de-ndoaselea. Din cauza asta trecea drept înțelept, revoluționar, apărătorul săracilor, omul providențial pentru sat. Și nu numai. La el venea să ceară un sfat toată elita județului Giurgiu. Veni și Robin Hood, care se mutase de când cu Brexitul ăsta în pădurile de pe Neajlov. Domnule Lenin, trebuie să asigurăm paza pădurii. Să nu mai fugă bogații din ea cu banii la ei. Băi, Robin, este o luptă dialectică aici, care se face pas cu pas, adică de loc. Bogatul trebuie să aibă bun simț, să lase un milion, două pentru săraci, tu iei unul, io altul, și săracii îi trimitem la ajutoare la Giurgiu. Că vin ajutoare sociale pe Dunăre de la sârbi, unguri și nemți. Înțelegi? Băi, Robin, tu înțelegi? Robin Hood înțelegea și se întorcea în pădure. Venea de acolo cu un milion de euro și il dădea lui Lenin. De atunci rămaseră buni prieteni.

Aflând că s-a asfaltat o bună bucată de șosea și de pod în satele Vadu Lat și Obedeni, județ Giurgiu, Donald Trump sosi rapid pe Neajlov într-un submarin, la Bucșani, comuna de care depindeau celelalte două localități. La primărie, bucurie mare. Donald a întrebat: Unde duce asfaltul? Departe? Da, i s-a răspuns. Cât de departe? Păi, foarte departe. Excelent, zise candidatul american și se întoarse spre unul din generalii săi: Pe aici atacăm Bulgaria. Da, dar Bulgaria este în spatele dvs, i se trase atenția. Atunci? Brașovul. Bun, fie și Brașovul, închise Donald Trump discuția și urlă ceva în engleză la căpitanul Nemo, cel care-i conducea submarinul.

Șarpele cu Clopoței Virgil Parapantă, avea el și ochelari dar asta n-are valoare în povestea noastră, deci Șarpele cu Clopoței Virgil îl chemă la sediul PSD din localitatea Tușnad, județ Naiba Știe, pe măcelarul localității, vestitul Cuțit de Dinți. Bă, ai plagiat!! Te-a văzut Tanța, moașa. Eu?, tovarășe cu Clopoței, eu? Să moară mama!! Hopa, asta-i o idee bună. Dacă moare, te cred. Cuțit de Dinți se duse la maică-sa și-i tăie beregata. Cazul făcu vâlvă în PSD și de atunci fu interzis plagiatul.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: