05 aprilie 2011

Vin in Romania

Sa-mi iau ratia de soare, cozonac, praf, vinzatoare acre si emisiuni misto la televizor. Vin sa ma enervez, sa fac zapping cu orele si cu spumele de rigoare, sa ma imbib de divorturi, scandaluri, zero teve, mirceabadeainspagat si basescucelochios. Sa ma satur de noxe, sa fac slalom printre masini parcate pe trotuare si rahati de ciine. Sa maninc urzici, drob si stevie. sa ma-nghesui in autobuzele din Bucuresti, sa-mi atzîtz stomacul trecind pe linga veceurile din tren, sa sarbatoresc 1 mai cu mici si peturi la iarba verde. Vin sa-mi vad neamurile si prietenii,  sa  beau bere ieftina, sa-njur fara teama de a mi se zimbi politicos din lipsa de comprehensiune. Sa ma-ncar cu toate energiile si bubele rele posibile, ca atunci cind plec sa ma bucur ca ma-ntorc in tara asta fada, incolora si inodora si sa uit de dorul de acasa pina la anul.

8 comentarii:

  1. Ha ha ha, vezi ce intens traim noi aici, imposibil sa te plictisesti. Alegeti Romania!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ma-ndoiesc! de aia abia astept sa ma-ncarc, ca sa stiu de ce ma-ntorc aici:p

    RăspundețiȘtergere
  3. Las' ca vine ea vara suedeza, si atunci o sa ai mult verde in jur. O sa te nenoroceasca trezitul la 3.4 diminiata odata cu rasaritul soarelui,in Stockholm la 3:30 e deja sus pe cer, ca in Romania vara pe la 8,9. O sa mergeti la scaldat; poate, dar sigur, gasiti un ''petec'' de plaja, nisip nu tocmai fin dar nisip e, intinzi prosopul auzi marea...pt momente nostalgice recomand dusul la plajele/picnicurile unde merg arabii in general; acolo ai de toate, fum, frigarui, muzica orientala data tare, portierele deschisee. Poate iti mai iei o injuratura, seminte sigur consuma...ce mai, ca acasa dar la temperaturi de sub 30 grade.:)
    Si cand ziua s-a incheiat, hopa ca si veni iarna mohorata, dar alba ca fata mare la maritat.:)
    Vacanta placuta in Romania.
    P.S Sper ca nu e un deranj ironia mea; ca se vrea simpatizanta.

    RăspundețiȘtergere
  4. countess: am inteles! astept cu emotie si cu ochii mari vara suedeza. inca n-am detectat o plaja dupa cum le descrii tu. de fapt n-am vazut plaja, ci o fisie ingusta pe care nu prea poti sta si iarba, ca la noi la girla:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cata dreptate are Countess: o sa te "saturi" de vara la Malmö =))=)) si eu imi permit oarecum sa fiu ironic stiind ce am "tras" vara trecuta la + 35 de grade si priviri ciudate catre ceas cand nu stiam daca trebuie sa ma culc sau sa ma trezesc... In schimb am avut parte de un "remember" de neuitat: nudism pe bitumul de pe acoperisul blocului "ca pe vremea lui Ceasca".
    Vacanta placuta, drum lin (fara evenimente) si cand te intorci sa ne scrii "noutatile".
    Ps: revin cu o intrebare pusa acum un minut de baiatul meu in timp ce scriam comentul, m-a intrebat: In Italia se intampla ceva???(am locuit mult timp acolo) M-a uimit intrebarea si neintelegand i-am cerut explicatii si a continuat: "Adica asa ca in Romania...: acolo in fiecare zi se intampla cate ceva... si in Italia e la fel? De ce nu e normal ca aici? (Suomi)"
    Deci... cant te intorci la "normalitate" :)) te astept sa ne povestesti cate .... "ceva" ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Drum bun si ... rabdare. O data pe an, merita sa-ti aduci aminte de ce e bine c-ai plecat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nimeni: o sa scriu sigur impresii, poate la cald daca dau de net... o sa scriu ce-mi lipseste din Suedia:)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Gabriel: am plecat pentru ca m-am maritat, nu ca as fi cautat sa fug. in schimb recunosc ca nu-mi prea vine sa ma intorc... de fiecare data imi regasesc romanii mai resemnati si Romania mai cenusie.

    RăspundețiȘtergere

Lăsați răspuns aici: