23 ianuarie 2018

Palatul Amărui

Broasca WhatsApp Georgeta, n-ar fi trebuit să-i dăm numele întreg, dar numai G inducea în eroare, lumea ar fi crezut că-i vorba de Punctul G și de cum să faci WhatsApp pe acolo așa de chestii, deci broasca Georgeta se iubea cu Cavalerul Teuton Mircea. Geta, pe scurt, avea darul conciziei. Îi spunea lui Mircea: Bă, ia merele, hai în pat, curăță cartofi, vezi că muști prea tare, sări de la etaj și alte chestii din astea pe care Mircea le suporta fără să crâcnească. Azi așa, mâine așa, că dragostea dintre ei mergea netulburată înainte. Într-o noapte, în pat, însă, Geta îl mușcă în joacă pe Mircea de ureche. Acesta leșină și muri.

Dacă văzu așa, Geta plânse și plânse și se transformă pe loc într-o prințesă foarte frumoasă. Tânără, blondă, cu un corp zvelt, cu ochi albaștri și alte chestii. Se sui pe cal și se duse în Palatul Amărui, care era de fapt al ei și Mircea nu știa. Când o văzură, slugile, țărani, ciobani, meșteșugari, veverițe, oi și vaci tremurară de plăcere. Geta o chemă pe fiică-sa la ea. Că avea una singură, frumoasă foc. Îi zise: Să pleci în lume, treaba ta unde, și să mi-l aduci pe băiatul lui Verde Împărat să-l iau de bărbat. Uite un card BCR. Dacă faci ce zic îți dau jumate din împărăție, islazul comunal și dealul plin cu cireșe. Ai înțeles? Acum, ia găleata plină cu cuie, du-te în grajd și vezi cu care cal pleci. Crina, că așa o chema pe copilă, făcu semn că da, că a înțeles. Zise: Da, mamă, am înțeles.

Băiatul Împăratului Verde o aștepta într-un copac. Avea o apicație la mobil pe care o vedea venind pe Crina. O strigă de departe: Criiiiiiinaaaaaa!!!! Crinaaaaaaaa!!!! Și păsărelele, berzele și motanii însoțeau strigarea dragostei. Cei doi se pupară o lună, după care Crina își aduse aminte de promisiunea făcută Getei. Spuse: Io trebuie să te duc lu' mama. Păi, ești însărcinată, cum facem? Nu-i nimic, îi spun maică-mii că-i al ei, că l-a născut așteptându-te. Și Crina născu un băiat de opt ani de-o frumusețe rară. Îl botezară Getu, ca să-i facă o plăcere Getei.

Geta îi aștepta într-un foișor al Palatului Amărui. Mesteca scorțișoară. Și-un pepene amărui. Îi văzu de departe pe cei trei. Încă de când treceau apa amăruie din valea Palatului. Spuse uni arcaș de lângă ea: Ucide-i!!!

Și-așa luă sfârșit frumoasa poveste de dragoste dintre Crina, și băiatul Împăratului Verde, că despre Getu nu se mai știe nimic.

D.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: