24 ianuarie 2018

Oasele să-ți frâng, oh, my baby!!!

Compozitorul de muzică ortopedică Șerban Dominor avea o livadă de pere în spatele casei. Acum era în livadă, fredona un Opus 2 pentru Gambă ruptă și culegea pere. Mari. Galbene. Frumoase. Cu un miros excelent. Le punea în coș, una, două, trei, cinci, zece. Se duse cu ele la piață și, în timp ce fedona celebrul hit care-i aparținea: Rupeți mâna și piciorul/Gâtul și nu mai știu ce, a închiriat o tarabă, a pus coșul acolo, și un parfum de pere s-a răspândit în toată piața.

Primul client: Aș vrea două pere. Aia și aia. Poftim? Două pere, aia și aia. Nu vând. Poftim? Nu vând nimic. De ce? Pot chema protecția Consumatorului. De ce să închiriezi o tarabă dacă nu vinzi? Uite-așa. Dacă chiar vrei să cumperi ia-mi-le întâi pe alea putrezite, de pe jos. Nu vreau. Atunci, du-te-n măta. Ba du-te tu!!! O chem pe mama!! Chiam-o, vânzător tembel. Chiam-o!!

Apăru o babă cu un ciomag. Până atunci era la o tarabă de alături vânzând cireși și gutui. Baba zice: Ce-i, mamă? Șerban zice: Uite, mamă, boul ăsta nu vrea să le ia p-alea de pe jos mai întâi. Baba se supără și distruse coșul cu pere. Se formă un compot frumos mirositor și gustos. Ceui doi, mamă și fiu, strânseră compotul în două borcane de 50 litri și îl puseră la vânzare.

Veni același client. Vreau și io un borcan. Cu polonic cu tot, că vreau să mănânc compotul în mașină. Ce obrăznicie, zise baba și luă polonicul și-l fărâmă în capul clientului. Câtă nesimțire, adăugă și tânărul Dominor și-i dădu omului cu borcanul în cap. Compotul se scurse printre tarabe și ceilalți țărani începuseră să-l strângă în farfurii de tablă. Aveau și linguri, îl haleau.

Clientul scoase pistolul. Interveni poloiția. Tavanul pieții căzu cu zgomot. Baba născu o fată de 44 de ani cu pere-n urechi. Un țăran, care vindea nuci, ajunse prim ministrul României. Și în tot acest dezastru, Șerban Dominor compuse melodia: Oasele să-ți frâng, picioarele să-ți frâng, oh, my baby, oh my baby!!! Melodie cu ca va trebui să participe la Eurovision 2018.

Cam așa a fost.

D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: