25 martie 2016

Știri pe scurt

Târgul de carte de la Paris, ediția 2016. Invitat special Coreea de Sud. La standul românsc a fost vânzoleală mare: Virgil Tănase, Bodgan Teodorescu, Petre Răileanu, Wanda Mihuleac ?, Dinu Flămând, Bodgan Ghiu, Norman Manea. Și ne-ntrebăm de ce n-a auzit nimeni de literatura română. E-adevărat că la eveniment au vrut să participe și câțiva confrați de la Bellu. Dar nu mai aveau buletin.

Se demolează un simbol comunist, patinoarul Mihai Flamaropol. În ruine s-a găsit o patină. Pe ea scria: De la Decebal pentru Traian. De aici rezultă, probabil, că comerțul dintre Decebal și Traian, anul 100, era în floare. Romanii făceau drumuri, viaducte, irigații de exemplu, iar noi dansam în jurul lor.

Cercetătorii români au descoperit soluția pentru transportul de pasageri în întreg sistemul solar. E o căruță mică cu roți, care învârtite repede creează un curent cumva. Curentul ăla te duce în Univers. Cercetătorii au făcut rost de căruță, dar așteaptă de la guvernul Cioloș elice și combustibil. Poate și o manivelă. Le urăm cercetătorilor mult succes.

PUBLICITATE La Târgul de Carte de la Paris, 2016, cititorii francezi au întrebat la standul României dacă au volumul Cei trei muschetari. Li s-a răspuns că da, și că e scris de Doina Uricariu.

Madonna a trecut pe primul loc în lume la încasări din turneele făcute, cam 2 miliarde de euro. Pe locul 2 Bruce Sprinsteen. La trupe, Rolling Stones, cam 2 miliarde, pe 2 U2. Ne referim la banii din toate turneele vieții lor. Pe locul 3 și la soliști și la trupe sunt Holograf.

Te naști la Bolintin din părinți musulmani, faci școala, îți iei gagică, ai toate drepturile unui cetățean local și la un moment dat, brusc, nejustificat, îți pui niște bombe pe tine și te detonezi cu ele în mijlocul cetățenilor, prietenilor cu care și lângă care ai trăit. Ăsta e terorismul? Cine apasă pe buton ca tu să te detonezi? Ce ți se promite? Un căcat.

PUBLICITATE La Târgul de Carte de la Paris, 2016, numeroși cititori din Europa și America au întrebat la standul românesc cine e Frații Jderi și ce grad are?

Muschee turcească la București. Moschee românească la Istanbul. Meci de fotbal între cele două moschei. Scor 4 la 4.

VREMEA Vremea trece, așa că fiți atenți la ce faceți în viață.

Agenția CĂLIMARA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: