05 martie 2016

Partidul Necunoscut Român

Legea Dării în Plată era pe masa șefului Partidului Necunoscut Român, PNR, singurul care lupta pentru eradicarea unor chestii secrete din Carpați. Era dimineață, ceva cafea, iar domnul Cartilaj Manole, șeful, și secretara sa, Cartilaj Corina, de fapt fiica sa mijlocie care nu reușise unde reușiseră Oana Zăvoranu și Iuliane Luciu, aveau deschisă legea la pagina 22. Ce scrie aici? Că banii de la buget pentru partide se dau o dată pe lună și sunt în valoare de cinci sute de mii de lei într-un cont pe care n-are voie să-l vază nimeni. Deci e secret. Păi, ne-ajung nouă banii ăștia? Nu, nu, draga mea, steluță-naripată, nu, sigur că nu. Și-atunci? Să mai facem patru partide, că de patru ori câte cinci sute de mii fac două milioane de care nu ne-ntreabă nimeni și putem marge la Miami să-ți faci viitorul acolo ca salvamarele alea în chiloți roșii. Nu, draga mea? Da, tată.

Făcură de îndată Uniunea Partidelor Necunoscute din România, UPNR, luară cinci sute de mii de lei și plecară în Florida în delegație. Aici, la poartă, era un negru mare, mare de tot, cam cât ursul din The Revenant. Și așa și vorbea. I-a întrebat mormâind: Aveți bani? Au desfăcut geanta și-au arătat milioanele precum și actele de decont, pentru că toată deplasarea ar fi vrut să fie pe facturi, ca să le dea la DNA. Trecură de portar și se duseră la barul cu piscină. Aici erau foarte mulți tineri români, fiii unor șefi de partide din România. Vorbeau cu toții de Legea Dării în Plată. Că dacă statul nu mai dă bani la partide, atunci vor da partidele băncii și ei vor plăti o chirie modică plătită tot de contribuabilul român din economii. Din care economii, întrebă Cartilaj Corina, ca să arate că e la curent cu darea asta în plată. Păi, dacă se mărește taxa tevere, atunci mai rămân niște bani. Cu ăia.

Se bălăciră până pe la nouă seara. Gagici, chestii. Corina Cartilaj se duse la film. Unul pentru adulți, că în țară nu era voie. Pe ecran apăru un ditamai bărbatul bine dotat, care-i spuse: Hai!! Ea se ridică și merse cu el în cameră. Făcură patru copii numai în seara aia. Alți opt a doua zi, pe plajă, că era voie. Apoi el, un oarecare John Poartăncasă, se înscrise în Partidul Necunoscuților din România cu sediul în Miami, că era bine, Era tare bine, bănuții, bănuți de care nu dădeai socoteală, doctrină bună, și membre cât cuprinde.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: