20 martie 2016

Pompei, după 45 de ani

Băieții cu imaginea președintelui Iohannis, B.I.P., au ascultat toată muzica ușoară, rock, pop, populară, manelistă de la noi. Asta după ce, de-a lungul anilor au văzut că The Rolling Stones cântă împreună cu Bill Clinton, că Sting își dă mâna cu Obama, că Steve Tyler se pupă cu Michelle Obama și ce și-au zis? Al nostru, Iohannis ăsta, nu ascultă și el nimic? N-ar da bine la imagine să se pozeze, să dea o medalie lu' cuiva din muzica autohtonă? Ba da, și i-au ales pa Cargo. Grupul timișorean Cargo. Acum Iohannis poate merge liniștit în lume. Merkel, Ciu En Lai, Hollande, Musollini, chestii, Ytsak Rabin îl vor interpela cu: Păi, dacă ploaia va veni pas cu pas? Nu?

Grupul rock Cargo a fost vestit doar pe timpul solistului vocal Kempes. Atunci într-adevăr era forță, atitudine, rock prog, în linia rockului occidental. Acum, de câțiva ani, Kempes a plecat să ciobănească prin Australia și mai vine din când în când să vadă ce face rockul muribund de la noi. De când a plecat el, sunt ani, Cargo nu ne-a delectat decât cu o melodie proastă: Și dacă ploaia va veni. O baladă plângăreață, despre ploaia care nu știm de ce nu vine, dar vine în final, numai bine ca să plece ei la pescuit. O melodie fără rock, fără rezonanță, fără nimic, nici măcar bună de vreun Eurovision. O melodie în tonul celor autohtone, o compoziție de prin anii 50. Pentru melodia asta au fost decorați de Iohannis? Ne îndoim. Pentru altceva? Da, pentru imagine, că B.I.P numai cu asta se ocupă. Dar se ocupă prost.

B.I.P. a mai aflat și că la Pompei, Pink Floyd va concerta după 45 de ani. I-au luat bilet și lui Iohannis. În primul rând. Ca să fie văzut cum bate ritmul pas cu pas. Însă președintele nu va fi singur. Ca să ducă frumos imaginea României în lume, în primul rând la Pompei vor mai lua loc: Dumitru Dragomir, Adriean Videanu, Elena Udrea, M10, ALDE, MP, Puiu Popoviciu, Vasile Blaga și alții, adică tot ce are mai de soi România. Vă imaginați cum ar da pe CNN imaginea lui Vasile Blaga prin nisipul din anticul oraș italian. Mamă, mamă. Lovitură pentru B.I.P.

Traian Băsescu nu va merge la Pompei. Dânsul o ia spre Chișinău. De acolo, de la moldoveni, vrea cetățenia lor. Deși, ne trece acum prin cap, s-ar putea ca odată devenit cetățean al R Moldova să vrea să meargă cu câteva milioane de români de dincolo de Prut la Pompei. Să te ții atunci cântece, dansuri, și lălăieli stil Cargo pe Echoes Part 1 și 2 Live at Pompei de pe discul Floyzilor.

Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: