15 decembrie 2015

Peter Pan: În Țara de Nicăieri accidentul de la Eroilor trebuie să aibă loc zilnic

Am ajuns imediat în Țara de Nicăieri, era vorba de o stație de 226 până la Academia Militară de pe Panduri. Acolo începe Țara de Nicăieri în care trăiește Peter Pan, cel cu care vrem să stăm de vorbă despre una, alta, și despre Anglia, România sau Panama. Țara de Nicăieri, ca să aveți idee, ține de la Cartierul Panduri până la Iași, de la Constanța la Timișoara, de la Cluj la Giurgiu, din Carpați la Marea Neagră, fiind numită uzual România. Pe Peter Pan l-am găsit încercând noi aripi cu care vroia să zboare la Clăbucet ca să se dea cu plapuma pe zăpadă, cum a văzut la televizor. Am intrat ușor în vorbă.

- Sunt de la Călimara cu Cerneală, am vorbit la telefon. Am dori să ne răspundeți la câteva întrebări.
- Da, de ce nu?
- Tunelul de sub Canalul Mânecii s-a făcut fără să se demoleze niciun cartier din Franța sau Anglia.
- La noi, în Țara de Nicăieri, nu se poate așa ceva. Și asta doar pentru că constructorii metroului mai au și alte sarcini în timpul săpăturilor. De exemplu au sarcina de la DNA de a căuta averile celor de la Eroii Sanitari. Cum să faci acest lucru? Să le bați la ușă? Nu. Surpi cartierul și averile ilicite îți cad în poală. Mai au sarcina să trezească interesul locuitorilor locali. După Colectiv se obișnuiește donarea de bani, ori aici la Eroilor, în groapa nou răsărită în peisaj se poate amenaja un punct de colectare al banilor pentru biserică, pentru că bisericii i-au fost tăiate nu-ș ce fonduri. Deci, o groapă pe zi, ca cea de la Eroilor, este binevenită din mai multe puncte de vedere. Io am atins doar două.
- Am înțeles. Deci totul în Țara de Nicăieri, în care locuim, are un rost. Da. Mai departe. Cum considerați că va fi 2016? Mai bun? Mai rău pentru țara noastră, Țara de Nicăieri?
- Mai bun. În primul rând din cauza Marii Britanii. Referenduumul de acolo privind apartenența la UE ar ajuta sau încurca UE la afaceri, turism etc. Dar chiar dacă votul englezilor va fi negativ, e bine pentru noi cei care trăim în Țara de Nicăieri. Pentru că în acel moment Anglia va dori să fie parte a Țării de Nicăieri, și asta este cel mai important. Și știți de ce? Pentru că groapa de la Eroilor va fi declarată de guvernul Cioloș Monument al Culturii de Nicăieri ori englezii n-au așa ceva și vor veni s-o vadă. Vă dați seama de urmări?
- Bun, și a doua cauză?
- Un impact planetar vor avea noile ecluze de la Canalul Panama. Traficul va crește acolo de trei ori, ceea ce va schimba rute, afaceri, pălării.
- Ce ziceți de Acordul de las Paris?
- Este o nouă victorie a noastră, a celor din Țara de Nicăieri. Pentru că, potrivit noului acord, cel de mediu, semnat de sute de țări, țările subdezvoltate cum e și țara noastră, vor primi câteva sute de miliarde pentru contracararea încălzirii globale, pentru protejarea mediului astfel încât să refacem clima planetei. Păi, vă dați seama ce ar însemna sute de miliarde dați PSD-ului, PNL-ului, UDMR-ului doar ca să se ocupe de climă? Realizați?
- Da, e îngrozitor. Văd că vă puneți aripile. Zburați undeva?
- Da, la Vocea României ca să particip.
- De ce?
- Acolo se cântă fals și io nu pot altfel, îmi place. Chiar și Loredana a cântat fals, ceea ce e foarte bine în Țara de Nicăieri.
- Vă mulțumim.
- Și eu.

Călimara cu CERNEALĂ
A consemnat Denis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lăsați răspuns aici: